Najnovije vesti

SONJA SAVIĆ BILA JE U VEZI SA GILETOM IZ ELEKTRIČNOG ORGAZMA: Ali zbog ovog MUZIČARA celi život je provela u CRNINI i bila UDOVICA
Foto: Printscreen/RTS

TRAGIČAN ŽIVOT VELIKE JU ZVEZDE

SONJA SAVIĆ BILA JE U VEZI SA GILETOM IZ ELEKTRIČNOG ORGAZMA: Ali zbog ovog MUZIČARA celi život je provela u CRNINI i bila UDOVICA

Pop kultura
13:49h

Glumica Sonja Savić ostala je poznata i priznata po svojoj briljantnoj filmskoj karijeri, a za to je bila često nagrađivana na najprestižnijim filmskim manifestacijam.

Beskompromisna, svoja i buntovna uspela je da kreirala uloge dajući im uvek prepoznatljiv lični pečat. I danas, prema mišljenjima mnogih, takav talenat se više neće pojaviti na našim prostorima.

Međutim, kako je imala velikog uspeha u profesiji za koju je bila predodređenja, njen ljubavni život pratile su velike tragedije.

foto: Aleksandar Jovanović

Poznata po odbacivanju tabua od početka ju je pratila reputacija čudne i neprilagođene, a ostala je upamćena njena rečenica: "Ja sam bila srećna kad sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja", izjavila tada Sonja.

Bila je deo perioda koji je obeležila neka nova vrsta muzike poznatija kao "Crni talas" pa ne čudi što se u to vreme zabavljala sa Giletom iz "Električnog orgazma" koji joj je i posvetio pesmu "Debela devojka" jer je tada uvek bila nezadovoljna svojom kilažom.

Imala je jednu veliku ljubav koja je obeležila njen život ali se završila tragično. Sa svega 15 godina se zaljubila u poznatog džez muzičara Vlajka Lalića i sa njim planirala zajednički život i osnivanje porodice. Nažalost, te planove omela je njegova prerana smrt 1990. godine jer se utopio.

"Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom", izjavila je tada Sonja.

Sonja je život završila sama, razočarana, sa sve manje volje i verovanja u nove projekte, a naročito u novu kulturu kojoj nikako nije htela da se prilagodi. Nestali su svi oni nesrećni ljudi koji su je činili srećnom. Preminula je u svom stanu u 48. godini.

foto: Printscreen

kurir.rs/

Bonus video:

SAHRANA LEGENDARNOG ĐORĐA MARJANOVIĆA: Od velikana se opraštaju porodica, prijatelji i kolege, udovica NEUTEŠNA i SVA U CRNINI
00:19

SAHRANA LEGENDARNOG ĐORĐA MARJANOVIĆA: Od velikana se opraštaju porodica, prijatelji i kolege, udovica NEUTEŠNA i SVA U CRNINI

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja