Najnovije vesti

JUGOSLOVENSKA FILMSKA DIVA IMALA JE 2 BRAKA PRE DRAGANA NIKOLIĆA: Malo ko zna da je Milena Dravić volela i ove POZNATE muškarce!
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

ŠOK!

JUGOSLOVENSKA FILMSKA DIVA IMALA JE 2 BRAKA PRE DRAGANA NIKOLIĆA: Malo ko zna da je Milena Dravić volela i ove POZNATE muškarce!

Pop kultura

Glumački par Milena Drgavić i Dragan Nikolić i danas su sinonim skladnog odnosa kome svi teže, ali ono što je manje poznato jeste da je čuvena glumica pre veze sa Gagom bila u dva turbulentna braka.

Milena Dravić
foto: Damir Dervišagić

Diva jugoslovenske kinematografije prvi brak je sklopila sa režiserom Purišom Đorđevićem, za koga se venčala 1960. godine. Razveli su se posle nekoliko godina zajedničkog života, a Puriša je otvoreno pričao da nikada nije prežalio taj krah braka i rastanak sa lepom Milenom.

- Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić - rekao je svojevremeno Puriša pričajući o bivšoj supruzi uvek sve najlepše.

Dobričin prsten, Milena Dravić
foto: Dragana Udovičić

- Milena i ja smo kratko bili u braku, nismo imali ni fotografiju sa venčanja. A venčali smo se 1960, u mojoj kući u Čačku, i to u kuhinji. To je bila beda, sirotinja, nismo imali ni stan u Beogradu. Ali, među nama rečeno, mene su sve žene koje sam voleo ostavljale, smatrajući da više volim film nego njih. I bile su u pravu, film je bio i ostao moja najveća ljubav - ispričao je reditelj još za domaće medije.

Nakon toga Milena je uplovila u vezu sa rediteljem Vojislavom Kokanom Rakonjcem. Njihova ljubav krunisana je brakom, u kome su bili sve do njegove smrti. Rakonjac je preminuo u 34. godini života, 1969. godine.

Nakon toga, tri godine kasnije, Milena upoznaje Dragana Nikolića i oni postaju jedan od najomiljenijih slavnih parova u bivšoj Jugoslaviji.

Ljubav sa Draganom razbuktala se na snimanju filma "Kako su se volele dve budale" 1972. godine, a upoznali su se tri godine ranije, na snimanju filma "Horoskop". Venčali su se i Opštini Vračar, a kuma im je bila glumica Jelisaveta Seka Sablić.

Dragan Nikolić, Milena Dravić, Seka Sabljić
foto: Dragana Udovičić, I Fonet Dragan Antonić

Kurir.rs/A.A./srbijadanas

Bonus video:

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije
01:50

Radoslav Zelenković o Draganu NIkoliću kao o poslednjem šmekeru srpske kinematografije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja