BOLJI ŽIVOT GLEDALA CELA JUGA, ALI JEDAN DETALJ SVIMA PROMAKAO: Jedna nelogičnost nikako ne bi mogla da se desi u STVARNOM ŽIVOTU
Foto: Ustupljene fotografije, Ata images

Popularna serija

BOLJI ŽIVOT GLEDALA CELA JUGA, ALI JEDAN DETALJ SVIMA PROMAKAO: Jedna nelogičnost nikako ne bi mogla da se desi u STVARNOM ŽIVOTU

Pop kultura -

"Bolji život" možete da pratite na Kurir televiziji svakog radnog dana od 10 časova.

Seriju "Bolji život" gledala je cela bivša Jugoslavija i obožavala je, a koliko je popularna i danas govore i česte reprize.

Bolji život
foto: Ustupljene fotografije

Da podsetimo, serija je premijeru doživela 1987. godine, a poslednja epizoda je prvi put emitovana 1991. godine. Upravo zbog toga ona nosi epitet poslednje jugoslovenske serije, budući da su svega nekoliko dana nakon okončanja serije Slovenija i Hrvatska proglasile nezavisnost od SFR Jugoslavije.

Glavne uloge, odnosno članove porodice Popadić, maestralno su odigrali Marko Nikolić, Svetlana Bojković, Boris Komnenić, Dragan Bjelogrlić i Lidija Vukićević.

foto: Dragana Udovičić

Ipak, malo kome je poznato to da je Bojkovićeva bila premlada za ulogu Emilije Popadić, majke Saše, Bobe i Violete.

foto: Printscreen

Naime, Svetlana je svega 15 godina starija od Lidije Vukićević, a tek 10 od Borisa Komnenića, te im po tom parametru nikako ne bi mogla biti majka, iako je takva postavka stvari na malim ekranima.

foto: Sonja Spasić

Ima glumaca in koju su odbili ulogu u seriji, a jedna od njih je i čuvena Dara Džokić.

- Da trebalo je da igram, ali tada nisam imala sluha za to. Nije mi žao što sam odbila, imala sam drugih uloga u tom trenutku koje su mi veoma značile - rekla je Dara o "Boljem životu".

Dara Džokić
foto: Damir Dervišagić

Tu je Lepa Brena koja je trebalo da bude Nina Andrejević.

- To je bilo veoma davno i više se ne sećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da traje i dve godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i sveta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umela - rekla je Lepa Brena svojevremeno.

Lepa Brena
foto: Kurir Televizija

(Kurir.rs/A.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track