ZLA KOB! ČETIRI SMRTI OBELEŽILE PRIPREMU FILMA O TOMI ZDRAVKOVIĆU: Priča mlade scenaristkinje će vas rasplakati
Foto: Aleksandar Kujučev, Dragana Udovičić, Ana Paunković

TUGA

ZLA KOB! ČETIRI SMRTI OBELEŽILE PRIPREMU FILMA O TOMI ZDRAVKOVIĆU: Priča mlade scenaristkinje će vas rasplakati

Pop kultura -

U domaće bioskope konačno je stigao novi film Dragana Bjelogrlića "Toma", ali premijeru nisu dočekali saradnici na projektu, Tomin mlađi brat Novica Zdravković i Predrag Živković Tozovac, kao i roditelji scenaristkinje Maje Todorović.

Film Toma
foto: ATA images

- Najviše mi je žao što Novica neće videti film. Mnogo mi je pomogao tokom pisanja scenarija - rekao je Bjelogrlić na konferenciji za medije uoči premijere. Premijeru nije dočekao ni Predrag Živković Tozovac, koji je za potrebe filma napisao pesmu "Ponoć", koju izvode Aco Pejović i Suzana Branković.

Bjelogrlić je svojim saradnicima dao zadatak da napišu pesmu, tj. duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako "staro", a da bude novo i da naravno bude hit, što je već i postala. Igrom slučaja ona je poslednja koju je uradio Tozovac.

Film Toma
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Veliku tragediju doživela je tokom rada na ovom projektu i scenaristkinja Maja Todorović, koja je ostala bez roditelja.

- Moji roditelji su se mnogo radovali tome, bili su ponosni što radim na filmu, oboje su ga voleli, tata posebno, pričao mi je kako su sedeli zajedno u Skadarliji i Toma se zapio s njim, bosonog, izgubio je cipele. Toma mu je ostavio upaljač i rekao mu da ima dušu, citiram: "A vi sa mora dole, vi imate posebnu dušu." Moj tata je bio student Mašinskog fakulteta u Beogradu. Moji roditelji nisu dočekali premijeru, ali možda tamo negde se nađu s Tomom - podelila je Todorovićeva s novinarima.

Film o velikanu scene Tomi Zdravkoviću prvi je ovakve vrste u domaćoj kinematografiji, a reditelj Dragan Bjelogrlić predložio je i drugim autorima da se pozabave i životima Silvane Armenulić, Lepe Lukić i drugih umetnica.

Maja Todorović
foto: Marina Lopičić

Kurir.rs

Bonus video:

04:33

SUZANA JE OŽIVELA GLAS JEDNE OD NAJPOPULARNIJIH PEVAČICA! Nekadašnja pobednica Evrovizije pevala sve Silvanine numere u filmu Toma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track