SONJU SU PRE 13 GODINA PRONAŠLI OKRUŽENU ŠPRICEVIMA: Scena iz stana i danas izaziva jezu, život joj je obeležila i TRAGIČNA LJUBAV
Foto: Printscreen/Youtube/ Oblomov

jedna od najtalentovanijih glumica jugoslovenskog i srpskog filma

SONJU SU PRE 13 GODINA PRONAŠLI OKRUŽENU ŠPRICEVIMA: Scena iz stana i danas izaziva jezu, život joj je obeležila i TRAGIČNA LJUBAV

Pop kultura -

Sonja Savić, jedna od najtalentovanijih glumica jugoslovenskog i srpskog filma, preminula je 23. septembra 2008, a danas je tačno 13 godina otkako nas je napustila.

Naime, Sonja je tada imala 47 godina kada je su u njenom stanu u Kursulinoj ulici lekari Hitne pomoći pokušali da je reanimiraju, ali nažalost, nisu uspeli da je spasu. Umrla je od prekomerne doze narkotika, u praznom stanu okružena špricevima, kako su tvrdile tada komšije.

Sonja Savić
foto: Printscreen/RTS

Velika ljubav obeležila je njen život, ali se nažalost završila tragično. Sa svega 15 godina se zaljubila u poznatog džez muzičara Vlajka Lalića i sa njim planirala zajednički život i osnivanje porodice. Njihovi planovi nikada nisu realizovani, zbog prerani smrti muzičara, koji se utopio 1990. godine. O tragediji koja ju je zadesila, Sonja je u jednom intervjuu rekla:

- Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom - bila je izričita Sonja.

U poslednjem intervjuu, dva meseca pre nego što je umrla Sonja se na stepenicama gradske tvrđave u Nikšiću podsetila reči svoje bake koja joj je uvek govorila da se u ljudskim očima sve može pročitati. U njenim očima tada se ocrtavala tuga i samoća.

- Ima još jedna bakina izreka koje se često setim – žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode - rekla je tada glumica, a nakon samo dva meseca zauvek je sklopila oči.

Sonja Savić
foto: Printscreen/RTS

Kurir.rs/M.M.

Bonus video:

03:11

UPRAVO MI SE OTKOPČAO BRUS! Karleuša NAPRAVILA ŠOU na intervjuu, pa progovorila o Šerifovićki, Zvezdama Granda poručila samo JEDNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track