JEDNU GREŠKU IZ FILMA TOMA MNOGO NJIH NIJE PRIMETILO: Reditelj je znao od početka, ali ovo je razlog zašto je to uradio!
Foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

obara rekorde

JEDNU GREŠKU IZ FILMA TOMA MNOGO NJIH NIJE PRIMETILO: Reditelj je znao od početka, ali ovo je razlog zašto je to uradio!

Pop kultura -

Posle samo tri nedelje prikazivanja, film "Toma" videlo je oko 500.000 gledalaca. Ovu grešku je malo ko primetio.

Biografski film, sa Milanom Marićem u glavnoj ulozi, izazvao je veliku popularnost. Emotivna priča, pored toga što nam otkriva detalje iz života Tome Zdravkovića, vodi nas kroz vreme nastajanja nekih od najvećih hitova narodne muzike, koji su i dan danas veoma popularni i rado slušani.

Film Toma
foto: Aleksandar Kujučev

Čuveni hit, pesma Lepe Lukić, "Srce je moje violina", koja se može čuti u filmu, a koju izvodi Olivera Bacić, nije ni postojala u vreme dok je Toma Zdravković bio živ.

Stoga, Lepa tu pesmu nije mogla da peva na turnejama u to vreme, kako je to u filmu prikazano.

film Toma
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Ovo je potvrdila i sama Lepa Lukić, dan posle premijere. Lepa je otkrila da je na to ranije ukazala i samom reditelju filma Draganu Bjelogrliću.

- Lepo je to što je pesma "Violina" u filmu, ali ona je tek kasnije izašla. Tada sam pevala po turnejama pesmu "Od izvora dva putića". Kompozitor filma je znao za to od početka, rekla sam im da je to greška. Međutim, Dragan Bjelogrlić je insistirao da ta pesma bude izvedena u filmu za njegovu dušu - rekla je Lepa Lukić.

Lepa Lukić
foto: Printscreen/Prva

Da podsetimo, film "Toma" prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji. Kako su nastale “Dotak’o sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”, i zašto je morao “dobro da se zaprlja” kada piše stih - opisali su scenaristi filma: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.

Na ovoj romantičnoj drami koja je snimana skoro šest meseci na lokacijma u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od 200 ljudi.

Premijera ovog filma je održana 15. septembra u Sava centru, a bioskopima je na repertoarima od 16. septembra.

Toma Zdravković
foto: Printscreen/Nekapesmakaže

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

02:55

BJELOGRLIĆ RAZOČARAN ZBOG PIRATERIJE: Kod nas ne postoji svest koji je to ZLOČIN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track