Najnovije vesti

ŽIKU TODOROVIĆA ŽIVOT JE UDARAO KAKO JE STIGAO: Zaljubio se na PRVI POGLED, borba za naslednika, a užasna TRAGEDIJA ga je dotukla
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Gluma mu je lek

ŽIKU TODOROVIĆA ŽIVOT JE UDARAO KAKO JE STIGAO: Zaljubio se na PRVI POGLED, borba za naslednika, a užasna TRAGEDIJA ga je dotukla

Pop kultura


Glumac Srđan Žika Todorović proslavio se u mnogim domaćim ostvarenjima, a malo ko zna da je on na put glume krenuo iz drugih namera. Međutim, očigledno da je genetika umešala prste pa je Žika vrlo brzo pokazao talenat koji je nasledio od oca. Srđan je rođen 28. marta 1965. godine u Beogradu.

Potiče iz umetničke porodice, od oca Bore Todorovića, takođe proslavljenog glumca i majke Snežane Matić. Sa očeve strane ima dve polusestre Taru i Danu koja je takođe glumica, prenosi Mondo.

Bora Todorović
foto: marina Lopačić

Srđanova tetka po ocu je čuvena srpska glumica Mira Stupica. Tokom srednje škole, Žika je počeo da se bavi muzikom. Svirao je bubnjeve u bendovima Ekatarina Velika i Disciplina Kičme, dok je prva muzička iskustva sticao u bendu Radnička kontrola, a zatim je svirao u grupi Bezobrazno zeleno. Kada je završio četvrti razred, otišao je u vojsku. Iako nije planirao da studira glumu, polagao je prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti. Recitovao je tekst Filipa Rota Portnojeva boljka koji govori o čoveku koji je opsednut masturbacijom i upisao ga je iz prvog puta. Zanimljivo je da je razlog zbog kojeg se odlučio za fakultet taj što mu je studiranje omogućilo sedam dana odsustva iz vojske.

Mira Stupica
foto: Printscreen/Youtube

Pošto je mnogo voleo filmove, na prvoj godini studija je shvatio da želi da postane filmski glumac. Bio je u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a sa njim su studirali: Vesna Trivalić, Mirjana Joković, Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, Dragan Petrović Pele, itd. Pošto su svi ostvarili veoma uspešne karijere, njihovu klasu zovu 12 veličanstvenih, piše Biografija.org.

1998. godine Žika je na Adi Bojani upoznao studentkinju Filološkog fakulteta Anu Jovićević koja je poreklom sa Cetinja. Ubrzo su počeli da se zabavljaju, a glumac je od samog početka bio siguran da je pronašao ženu svog života. 2004. godine su se venčali u njenoj porodičnoj kući na Cetinju. Svako leto su provodili u kući njegovog oca u ribarskom naselju Bigovo, a ovu tradiciju su nastavili i kada su dobili dete.

Srđan Todorović, Žika Todorović
foto: Beta/Milan Obradović

Par se dvanaest godina borio za potomstvo i 1. maja 2014. godine rođen je njihov sin Dejan. Glumac je izjavio da mu je očinstvo promenilo život za 180 stepeni i da je prestao da izlazi.

U julu 2014. godine Srđan doživljava veliku tragediju - njegov otac, veliki glumac Bora Todorović, je preminuo. Tri godine kasnije, njegov život srušen je iz temelja - supruga i sin su išli kod lekara jer je on bio prehlađen. Kada su se vratili, legao je da spava. Dva sata kasnije, Ana je videla da su dečaku usta plava i pokušala je da ga probudi.

Pozvali su Hitnu pomoć, ali lekari nisu ništa mogli da učine. Na odbukciji je utvrđeno da je srce prestalo da mu kuca i da je reč o sindromu iznenadne smrti deteta. 23. decembra dečak je kremiran na Novom groblju u Beogradu.

Neutešnim roditeljima podršku su pružili članovi porodice, prijatelji i Srđanove kolege. Početkom 2018. godine Dejanova urna je položena pored urne njegovog dede Bore Todorovića u Aleji velikana.

Žika Todorović
foto: Damir Dervišagić

(Mondo)

Bonus video:

CRNA SVADBA IMALA 19 VERZIJA SCENARIJA Nova serija predstavljena u Kinoteci, a na male ekrane se vraća jedan veliki glumac
00:56

CRNA SVADBA IMALA 19 VERZIJA SCENARIJA Nova serija predstavljena u Kinoteci, a na male ekrane se vraća jedan veliki glumac

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja