KAKO REKVIZIT-PIŠTOLJ MOŽE DA UBIJE ČOVEKA? Svi ZABORAVLJAJU jednu važnu stvar o ĆORCIMA i kad mogu da izazovu SMRT
Foto: Profimedia

alek boldvin ubio koleginicu rekvizit-puškom

KAKO REKVIZIT-PIŠTOLJ MOŽE DA UBIJE ČOVEKA? Svi ZABORAVLJAJU jednu važnu stvar o ĆORCIMA i kad mogu da izazovu SMRT

Pop kultura -

Vest da je Alek Boldvin na setu upucao dvoje ljudi od kojih je njegova koleginica Halinu Hačins (42) tragično preminula, mnogi se pitaju da li ćorci iz pištolja mogu da ubiju.

Iako ćorci ne sadrže zrno, te se kao efekat čuje samo pucanj, čaura koja se nalazi u njemu ipak može ozbiljno da povredi onoga u koga je pištolj uperen pa čak i da ga ubije. Ipak, ukoliko ste udaljeni nekoliko metara od samog pucnja, ćorci ne bi trebalo da izazovu bilo kakvu štetu.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Međutim, ukoliko se oni upere u glavu, ili neki vitalni deo na licu, poput oka, ćorci mogu da izazovu i smrt, piše portal Gizmodo. Dok ćorci ne sadrže metalne projektile, tu je barut. Kada se ispali, prah se zapali i sila gasa koji eksplodira može da rani na blizinu.

Rekvizit-pištolj nije uvek igračka ili lažni pištolj i može biti da bude potpuno funkcionalno oružje.

Portparol Aleka Boldvina je saopštio da je tragediju izazvala neispravni rekvizit-puška sa ćorcima.

Televizijski pisac Dejvid Slek, koji ima zasluge u serijama kao što je Zakon i red (od 1990. do danas), napisao je na Tviteru nakon tragedije: " Puške rekviziri su puške. U ćorcima je pravi barut. Mogu da povrede ili ubiju".

Incidenti ove vrste, iako retki, ipak su se dešavali u prošlosti a javnost još pamti kada je mladi sin Brusa Lija, Brendon poginuo na snimanju filma Vrana od pravog metka postavljenog u rekvizit.

I mladi glumac i model Jon-Erik Hexum snimajući sedmu epizodu serije "Na tajnom zadatku", koja je već tada osvojila svet, Jon se dosađivao i odlučio da se malo poigra s pištoljem koji je bio deo rekvizite. Misleći kako je pištolj potpuno bezopasan, prislonio ga je na glavu simulirajući ruski rulet i pritisnuo okidač.

Top Gan, Brendon Li, Alek Boldvin
foto: Profimedia, Printscreen/Youtube

kurir.rs/straitstimes.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track