CELA SRBIJA JE GLEDALA KAKO SE SURVAO U SMRT S BRANKOVOG MOSTA: Željko Božić bio je najhrabriji KASKADER, a ovako je STRADAO
Foto: Printscreen, Printscreen/Instagram, Shutterstock

legende žive večno

CELA SRBIJA JE GLEDALA KAKO SE SURVAO U SMRT S BRANKOVOG MOSTA: Željko Božić bio je najhrabriji KASKADER, a ovako je STRADAO

Pop kultura -

Nesreće na snimanjima, iako nisu česte, događaju se i tada su posledice katastrofalne i smrtonosne. Tragični događaj u Americi i ubistvo Haline Hačins (42) na smimanju vestern filma "Rust" (Rđa), koju je usmrtio proslavljeni glumac Alek Boldvin potresao je javnost.

Alek Boldvin
foto: Printscreen, Profimedia

Nažalost, ovo nije prva tragedija koja se desila tokom snimanja filma, a neke scene imaju previsoku cenu. Ipak, najviše su ugroženi kaskaderi, koji opasne scene snimaju umesto glumaca.

Željko Božić, Kaskader, kaskader Željko Božić, Pogibija, Skok sa Brankovog mosta
foto: Reuters Stringer

Podsetimo, srpski najpoznatiji kaskader Željko Božić (32) poginuo je prilikom skoka automobilom sa Brankovog mosta 2006. godine.

Dramatična scene odigrala se ispod mosta na Savskom keju.

Posle zaleta, posmatračima je zastao dah od eksplozije i varnica koje su prštale okolo, a auto je zatim krovom udario u površinu vode. Jedan od kaskadera objasnio je da je eksplozija, u stvari, bila samo pirotehnički efekat, da bi skok bio atraktivniji. Prednjim delom se "zaronio" u Savu, a prazni kanisteri kojima je "sitroen" bio pojačan sprečavali su da auto potone. Ubrzo su svi primetili da nešto nije u redu.

Željko Božić
foto: Djordje Jovanovic

Ronioci iz Specijalne antiterorističke jedinice uspeli su da nakače automobil na kuku i kaskadera, zarobljenog u karoseriji - između zaštitne mreže i poda automobila, počeli kranom da izvlače iz Save. Bilo je bitno samo onesvešćenog vozača što pre prebaciti na obalu. Njišući se iznad vode, automobil je spušten na kej... Sve se potom odigralo brzo - pritrčala je ekipa Hitne pomoći, konstatovala da je Božić u nesvesti i odmah ga prevezla u Urgentni centru.

Željko Božić, Kaskader, kaskader Željko Božić, Pogibija, Skok sa Brankovog mosta
foto: Reuters Marko Djurica

Kad je dovezen u bolnicu bio je u nesvesnom stanju i odmah je priključen na aparate. Nažalost, snimci na skeneru pokazali su povrede vrata i kičme. Željko je preminuo posle nekoliko dana. Iza sebe je ostavio suprugu Milkicu i sinove Luku i Pavla.

kurir.rs/glasjavnosti/arhiva

Bonus video:

00:14

OSMEH PUN RADOSTI: Poslednja objava snimateljke koju je na setu ubio Alek Boldin SLAMA SRCE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track