ALEK BOLDVIN IPAK POGREŠIO? Holivudski stručnjaci saglasni! Glumac ignorisao ovo ZLATNO PRAVILO bezbednog rukovanja oružjem!
Foto: Profimedia

svet je u šoku

ALEK BOLDVIN IPAK POGREŠIO? Holivudski stručnjaci saglasni! Glumac ignorisao ovo ZLATNO PRAVILO bezbednog rukovanja oružjem!

Pop kultura -

Svet je i dalje u šoku nakon vesti da je glumac Alek Boldvin upucao je i usmrtio Halinu Hačins (42) i ranio reditelja Džoela Suzu (48) na snimanju vestern filma "Rust" (Rđa).

Ipak, kako kažu holivudski stručnjaci, glumac na snimanju nije trebalo da uperi pištolj u drugog čoveka, čak i ako je verovao da je bezbedno.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Holivudski glumac Alek Boldvin verovatno će se suočiti sa nizom pravnih izazova, uključujući moguće krivične prijave, kao osoba koja je povukla okidač i kao izvršni producent, odgovoran za bezbednost na setu, rekli su pravni stručnjaci za "New York Post".

"Napunjeno ili prazno, oružje se nikada ne usmerava prema drugom ljudskom biću", rekao je Brajan Karpenter, holivudski konsultant za vatreno oružje.

"Radi bezbednosti svo vatreno oružje koje se koristi u filmskim i tv produkcijama obično je usmereno na lažnu tačku, a nikako ne na opremu. Nikada ne dozvoljavate da oružje pokriva nešto što ne nameravate da uništite", nastavio je Brajan iz firme "Dark Thirty Film Services", koja se bavi uslugama, obukom i iznamjljivanjem oružja za filmsku i TV produkciju.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Boldvinu je rečeno da je bezbedno koristiti rekvizit nekoliko minuta pre nego što je ispalio metak koji je usmrtio Halinu, kažu u zahtevu za nalog šerifa okruga Santa Fe.

Pomoćnik direktora Dejv Hols nije znao da oružje ima pravi metak u sebi, najavljujući da je to bio hladni pištolj kada ga je dao Boldvinu, piše u sudskim papirima.

Ipak, Boldvin bi mogao da se suoči sa pravnim problemima , verovatno uključujući ubistvo iz nehata, rekao je advokat Džozef Kosta iz Los Anđelesa.

"Kao izvršni producent ste u poziciji kontrole i možete biti krivično gonjeni", rekao je on.

Advokat za krivična dela Novog Meksika Erlinda Džonson, bivši državni i savezni tužilac, rekla je da se glumac suočava sa mogućom krivičnom odgovornošću za ubistvo iz nehata.

Halyna Hutchins, Halina Hadčins
foto: Profimedia

"Sve što država treba da dokaže da je bio umešan u zakonito , ali opasno delo i nije postupio oprezno", rekla je ona i dodala da slučajno ubistvo iz nehata je krivično delo četvrtog stepena sa maksimalnom kaznom do 18 meseci.

Kako kaže, Boldvin bi mogao da tvrdi da mu je neko dao pištolj, ali na njemu je bila obaveza da se lično uveri da nema pravih metaka.

Produkcija je navodno bila uznemirena zbog vatrenog oružja i bezbednosti na setu.

Rekvizit se dva puta zapalio 16. oktobra i jednom nedelju dana ranije, a sindikalni radnici su rekli su na setu imali bezbednosne probleme. Stručnjaci su takođe tvrdil i da bojeva municija nije trebalo da bude na setu.

"Ne mogu da se setim ni jednog razloga da se na setu koristi prava municija. Ne postoji objašnjenje zašto bi na snimanju došlo do toga. Glumci ne bi trebalo da imaju pravu municiju u rukama", rekao je bivši režiser Piter Lejk.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:08

BIVŠI ZADRUGAR DOŽIVEO SAOBRAĆAJNU NEZGODU! Lazar se odmah oglasio nakon udesa, kola UNIŠTENA, a evo kako se on oseća!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track