MARIJU IZ ŽIKINE DINASTIJE TREBALO JE DA IGRA OVA GLUMICA: Rialdi Kadrić je ova ULOGA obeležila karijeru, a prvo je ponuđena NJOJ!
Foto: Pritnscreen

ostala je upamćena po ovoj roli

MARIJU IZ ŽIKINE DINASTIJE TREBALO JE DA IGRA OVA GLUMICA: Rialdi Kadrić je ova ULOGA obeležila karijeru, a prvo je ponuđena NJOJ!

Pop kultura -

Raialda Kadrić je ostala upamćena po ulozi Marije u kultnom filmu "Lude godine", a prvi put kada je zaigrala u "Žikinoj dinastiji". Imala je samo 14 godina kada je osvojila publiku ljubavnom pričom sa filmskim partnerom Vladimirom Petrovićem, koji je tumačio lik Bobe.

Žikina Dinastija, Farma, Lude Godine, Imoušn, Rijalda Kadrić

Ipak, uloga Marije je bila namenjena Sonji Savić, ali ona nije mogla da prihvati zbog mnogih obaveza na drugim fimovima. Na zahtev publike snimljeno je još osam filmova, iako nije bilo u planu da se snimaju nastavci. Prva klapa je pala 1977, a poslednji 1992.

Podsetimo, Rialda Kadrić preminula je u 57. godini u Atini. Nikada nije previše eksponirala, čak je odavala utisak stroge i suzdržane devojke. Završila je svetsku književnost i master studije, bavila se novinarstvom, a godine je posvetila usavršavanju do zvanja psihoterapeuta.

Vladimir Petrović, Rialda Kadrić, Žikina dinastija
foto: Printscreen

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

04:08

SCENARISTA ŽIKINE DINASTIJE O RASKOŠNOM TALENTU RIALDE KADRIĆ: Iako naturščik, bolja od mnogih profesionalaca (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track