00:14

Znate li šta je pogruženj: Aleksa Balašević u poseti manastiru, setio se oca i poslao važnu poruku

vitez

ZNATE LI ŠTA JE POGRUŽENJE! Aleksa Balašević u poseti manastiru Privina Glava: Naša vera i naše Bogojavljenje je ljubav (FOTO)

Pop kultura -

Mladi producent Aleksa Balašević proveo je današnji dan u Šidu.

On je, zajedno sa još nekoliko prijatelja, učestvovao u pravoslavnom običaju koji se zove pogruženje i podrazumeva uranjanje i izranjanje iz vode u znak sećanja na naše krštenje.

Aleksa Balašević
foto: Privatna Arhiva

Balašević je dan u društvu supruge Nikoline i prijatelja proveo u manastiru Privina Glava, a ušavšu u vodu čija je temperatura bila + 3° C , setio se onih koji svake godine na današnji dan plivaju za Časni krst.

"Bog se javi. Svim ljudima sveta sreće i zdravlja", napisao je Balašević na svom Instagramu, gde je podelio i pesmu svog oca "Na bogojavljensku noć".

Aleksa Balašević
foto: Privatna Arhiva

Aleksa za Kurir kaže da je Bogojavljanje je jedan od simbola njegove porodice već skoro četiri generacije.

"Veliki datum za celu planetu ali nama posebno. Svim dobrim ljudima na svetu želimo zdravlja, sreće, ljubavi... Naša vera i naše Bogojavljenje je ljubav... Bogojavljenje i pogruženje uoči Sv. Jovana za nas je poseban deo godine i datum. Prijatelj i naš Zoran Janković odveo nas je prvi put u manastir Privina Glava u Šidu. gde su nas monahinje odvele do potoka gde smo se pogružili za ovu godinu. Bog se javi! Naša vera je ljubav. A ljubav je teško činiti, ne zna to svako. Amin, poručio je Balašević.

Aleksa Balašević
foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs

Bonus video:

01:25

PANONSKI MORNAR NIŠTA MANJE NIJE NI ZASLUŽIO: Đorđe Balašević dobija muzej u Novom Sadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track