04:06

Čuvena Beti Đorđević otpevala legendarni hit u studiju Pulsa Srbije

Legendaran glas

BILA JE SRPSKA DIVA 70-IH, NJENE PESME PEVALI SU SVI, A ONDA JE NEPRAVEDNO SKRAJNUTA NA MARGINU Ovako sada izgleda pevačica

Pop kultura -

Beti Đorđević bila je zvezda Jugoslavije 60-ih i 70-ih godina prošlog veka.

U Pulsu Srbije na Kurir televiziji govorila je o svom životu i radu, ali je i zapevala.

- Publika se puno promenila za moj pojam. Moji počeci se vezuju za Zapadnu Nemačku i američke džes klubove. Sve te nekadašnje hitove paveli smo moj suprug i ja. Vidite kako je pesma "Počnimo ljubav iz početka" došla do srca publike - rekla je poznata pevačica Beti Đorševića.

Beti Djordjevic
foto: Kurir Televizija

Podsetimo, na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije, kročila je krajem 60-tih godina. Sa suprugom Slobodanom Bobom Đorđevićem i njegovim bendom nastupala je u američkim klubovima u Zapadnoj Nemačkoj, a nakon toga su je upoznali gosti i posetioci beogradskog Hotela Jugoslavija, gde ih je iz večeri u veče oduševljavala svojim glasom i talentom.

Beti Djordjevic
foto: Kurir Televizija

Prvi singl Kraj moje tuge objavila je 1974. godine. Od tada do početka 80-tih godina, objavila je desetak singlova, te nastupala na festivalima: Beogradsko proleće, Hit parada, Opatija, Split... Veliku popularnost donela joj je pesma Počnimo ljubav iz početka, Aleksandra Koraća, koju je prvi put izvela na Beogradskom proleću 1976. godine.

Beti Djordjevic
foto: Kurir Televizija

Dolaskom novih trendova na jugoslovensku, a kasnije srpsku muzičku scenu njen muzički stil je potpuno gurnut na marginu. Povremeno nastavlja da peva u beogradskim klubovima za probranu publiku.

Beti Djordjevic
foto: Kurir Televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:13

SALE TROPIKO PREKINUO TIŠINU! Pevač posle razvoda od Jovane iznenadio na mrežama: Prvi put posle nekoliko godina ovo vidi iz STANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track