SILOVAO ME DOK SMO SNIMALI SPOT: Glumica tvrdi da je sve bio haotično i da je Menson iskoristio, a drugu jurio nožem po kući!
Foto: Shutterstock

jezivo

SILOVAO ME DOK SMO SNIMALI SPOT: Glumica tvrdi da je sve bio haotično i da je Menson iskoristio, a drugu jurio nožem po kući!

Pop kultura -

Evan Rejčel Vud (34) tvrdi da je pevač Merilin Menson (53) silovao tokom snimanja spota za njegovu pesmu "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" koja je izašla 2007. godine.

Merilin Menson, Evan Rejčel Vud
foto: Epa/Steve Cmitchell, EPA/George Frey

U dokumentarnom filmu "Phoenix Rising" koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu Sandens, glumica je rekla da je scena u kojoj su trebali simulirati seksualni odnos, navodno, otišla u pogrešnom smeru. Isto tako, Evan je naglasila da su ona i pevač pre snimanja raspravili o toj sceni no, da je on krenuo po svom kada su se uključile kamere, piše The Guardian.

- Nisam pristala na to - otkrila je u dokumentarnom filmu koji se temelji na njenim privatnim i poslovnim životom.

Naime, glumica tvrdi da su joj tokom snimanja spota točili apsint i da je jedva bila pri svesti kada ju je Manson, navodno, silovao. Dodala je i kako je za snimanje spota te pesme doživjela najneprofesionalnije radno okruženje koje je dotad iskusila.

- Bilo je potpuno haotično i nisam se osećala sigurnom. Niko nije pazio na mene - rekla je iskreno Vud.

Glumica sada priznaje kako se u to vreme nije znala zauzeti za sebe i reći "ne" jer je bila "istrenirana" da ne pravi probleme već da odradi svoj deo posla. Uz to, tvrdi da je filmskoj ekipi više puta rekla da joj je neugodno, ali da niko nije znao što treba uraditi.

Evan Rejčel Vud
foto: Profimedia

Zbog navodnog incidenta Vud kaže da se osećala odvratno i da je napravila nešto čega bi se trebala sramiti.

- Bila sam prisiljena na komercijalni seksualni čin pod lažnim tvrdnjama. Tada je protiv mene počinjen prvi zločin i bila sam suštinski silovana pred kamerama - ispričala je pa dodala da joj je Menson dao jasna uputstva za opisivanje spota novinarima kako bi "prodao iluziju".

- Trebala sam reći ljudima da je sve bilo romantično i da smo se lepo proveli, a ništa od toga nije bila istina. Bojala sam se napraviti bilo šta, što bi moglo naljutiti Mensona. Spot je bio samo početak nasilja koje je eskaliralo kako je naša veza napredovala - rekla je glumica.

Vud je upoznala Mensona 2006. godine kada je imala 18 godina dok je on imao 38 godina. Samo godinu dana nakon glumica i muzičar su završili u vezi koja je trajala do 2010. godine. Ona tvrdi da je muzičar pripremao za vezu dok je još bila tinejdžerka i da je godinama zlostavljao na grozne načine.

- Isprao mi je mozak i manipulisao mnome do te mere da sam mu bila podčinjena - priznala je.

Menson je u to vreme tokom razgovora za radio stanicu BBC Radio One rekao da je inspiraciju za pesmu "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" pronašao u romanu "Lolita" Vladimira Nabokova i razlici u godinama između sebe i Rejčel.

- Čitao sam Lolitu i inspirisala me moja devojka Evan Rejčel Vud koja je očito znatno mlađa od mene, ali koja je to na sarkastičan način istakla tako što je jedan dan k meni došla sa srcolikim naočarama poput onih na posteru za Kubrikov film. Ja sam joj potom rekao ono što je u refrenu pesme - rekao je Menson.

Merilin Menson
foto: Profimedia

Pevaču se optužbe za zlostavljanje i silovanje samo nižu. Njegove žrtve odlučile su da progovore o traumatičnim skustvima, a među njima je i britanska glumica Esme Bjanko (39). koja ga je na kraju i tužila.

U tužbi stoji da se od Bjanko očekivalo da će odsesti u Mensonovom domu u Los Anđelesu, a ne u unapred rezervisanoj hotelskoj sobi. Takođe, Bjanko je rekla da za snimanje spota nije bila angažovana filmska ekipa već da ga je Menson planirao snimiti mobilnim telefon.

Bjanko tvrdi da je Menson bičevao, napadao elektrošokerom i pokušao naterati na seks s drugom ženom. Rekla je i da joj je Menson pretio da će joj po noći ući u sobu i silovati je. U tužbi stoji da su Bjanko i Menson kasnije te godine započeli vezu na daljinu.

Esme Bjanko
foto: Profimedia

Menson je 2011. godine ponovno pozvao Bjanko u Los Anđeles, ovaj puta kako bi glumila u filmu "Phantasmagoria" koji je ovaj trebalo da režira, ali je taj projekt propao. Bjanko tvrdi da joj Menson tada nije dopustio da izlazi iz kuće bez njegovog dopuštenja i da je sa sekirom u rukama jurio po celoj kući. Glumica tvrdi i da je bez njenog dopuštenja rezao "nacističkim nožem" i da je zatim fotografisao te posekotine i bez njenog dopuštenja objavljivao na internetu.

Menson se u četiri sudske tužbe tereti za seksualne napade, fizičko nasilje i zlostavljanje, a policija trenutno istražuje optužbe i za porodično nasilje.

Nominovana redateljka za Oskara, Ejmi Berg (51) režirala je dokumentarni film "Phoenix Rising" koji je nominovan za prestižnu nagradu, a film prati stvaranje predloga zakona da se produži rok za zastarevanje za zločin porodičnog nasilja. Film bi trebalo da počne sa prikazivanje na HBO u martu 2022. godine.

Merilin Menson, Evan Rejčel Vud
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track