OVO SU NEPOZNATI DETALJI O MAJKI SEKE SABLIĆ: Roditelji su je se odrekli jer se udala za HRIŠĆANINA, a onda su ih odveli u LOGOR
Foto: Printscree/Prva TV

Nikada nije nosila žutu traku

OVO SU NEPOZNATI DETALJI O MAJKI SEKE SABLIĆ: Roditelji su je se odrekli jer se udala za HRIŠĆANINA, a onda su ih odveli u LOGOR

Pop kultura -

Jelisaveta Seka Sablić o svom privatnom životu retko je pričala, ali su neki delovi ipak obelodanjeni u njenoj autobiografiji.

Slavna glumica odrastala je u nemaštini, ali na teško detinjstvo se nikada nije žalila, a dok je bila mala govorila je da će postati "bogata", ali kako je ranije kazala u stvarnosti je ispalo sasvim drugačije.

- Rođena sam u Beogradu, na Čuburi, u bolnici koja danas nosi naziv "Za majku i dete" u Tiršovoj ulici. Rodila sam se 1942. godine, u jeku rata i najstrašnijih opasnosti za mene, moju majku i oca, jer moja majka je bila Jevrejka - Sefardkinja sa Dorćola. Nikada tokom rata nije nosila žutu traku. Kada se udala za mog oca, Stevana, hrišćanina i preselila na Čuburu, roditelji su je se odrekli. Nije imala kontakta s njima sve dok njenu familiju, pet sestara sa decom, nisu odveli u logor na Sajmište - rečenice su iz autobiografije ove talentovene glumice "Moja mala autobiografija".

Seka se u svojoj monografiji prisetila i momenata koje je tokom rata proživljavala.

- Moj otac je poreklom sa Banije, pa smo često porodično odlazili u njegovo selo koje se zove Mala Gradusa. Tamo su ljudi bili još gladniji nego mi u gradu, tako da im je otac često slao pakete iz Beograda. Moglo bi se reći da je celo moje detinjstvo zapravo bilo lepo. Obeleženo siromaštvom, ali bez muke, bez gladi. Otac je radio i brinuo da uvek budemo siti. S druge strane, moja majka uvek je želela da izađe - u pozorište, u bioskop, bila je željna "provoda", "luksuza"... Tako sam ja, kao mala, stalno govorila kako ću biti bogata. "Kad porasteš, šta ćeš biti?" - "Biću bogata!" Naravno, u realnosti je ispalo potpuno suprotno od toga, iako sam ostala pri stavu da je veoma važno obezbediti dostojan život koji ne podrazumeva poniženja. Međutim, kako sam odrastala, sve više su me zanimale nematerijalne vrednosti.

Postala je majka sa trideset i četiri godine, rodila je sina Stefana koji je uspešni pozorišni reditelj.

Popularna glumica jednom prilikom je otkrila da joj je žao što je reditelji nikad nisu zvali za određeni tip uloga.

- Nikad nisam dobila ulogu zavodnice. Sad kad pogledam svoje stare snimke i slike, pomislim – "Bože, što sam bila dobra riba". Nije mi jasno šta mi je falilo, pa mi to nikad nisu dali da glumim. Eto, to nikad nisam bila - priznala je Seka.

Seka Sablic
foto: Dragana Udovičić

kurir.rs/srbija danas

Bonus video:

01:49

SEKA SABLIĆ PROSLAVILA 79. ROĐENDAN! Kolege joj priredile iznenađenje, a njena reakcija je HIT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track