UKLETI FILM U KOM JE GLUMILA DOVEO JE DO TRAGEDIJE: Bila je DEVOJČICA kad je UMRLA BOLNOM SMRĆU, ali nije jedina!
Foto: Printscreen/ Youtube

HOROR

UKLETI FILM U KOM JE GLUMILA DOVEO JE DO TRAGEDIJE: Bila je DEVOJČICA kad je UMRLA BOLNOM SMRĆU, ali nije jedina!

Pop kultura -

Za film “Poltergajst” pričalo se tokom snimanja, a jedan od pokazatelja je i prerana smrt protagonistkinje Heder O’Rurk, koja je preminula šest godina nakon premijere ovog filma.

Mlađana Heder pre toga je ostvarila još nekoliko uloga koje su kritičari i publika nahvalili, ali je u međuvremenu imala brojne zdravstvene probleme. Heder O’Rurk proslavila se kao dete, kada ju je primetio Stiven Spilberg dok je sa porodicom bila u poseti jednom od njegovih studija.

Heder O’Rurk
foto: Printscreen

Devojčici, koja je tada imala samo pet godina, Spilberg je odmah ponudio ulogu Kerol En Fleming u filmu “Poltergajst”, o porodici čiju kuću opseda misteriozno “prisustvo”. Spilberg je napisao scenario i producirao film, ali nije smeo da ga režira zbog ugovora o režiji filma “E.T”.

Pošto je i njena starija sestra bila glumica, roditelji Heder O’Rurk pristali su da ona igra u hororu, u kojem je izgovorila čuvenu rečenicu “They’re here”, koja i dalje izaziva jezu kod ljubitelja horora.

Ona nije jedina iz originalne ekipe filma koja je prerano umrla. Glavna glumica Dominik Dan zadavljena je samo šest meseci nakon premijere filma, a njen bivši dečko je osuđen zbog njenog ubistva. Dominik je imala samo 22 godine i “Poltergajst” joj je bio prva uloga na velikom platnu. Holivudski “teoretičari zavere” zbog ova dva slučaja tvrde da je ekipa filma “ukleta”.

Heder je imala samo 12 godina kada je preminula od sepse i srčanih problema, izazvanih urođenom bolešću sistema za varenje koji joj nije na vreme dijagnostikovan.

(kurir.rs/Alo)

02:55

BJELOGRLIĆ RAZOČARAN ZBOG PIRATERIJE: Kod nas ne postoji svest koji je to ZLOČIN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track