BOŽE, UČINI DA UMREM, PLATIĆU: Osim sveštenika i nje niko nije bio na SAHRANI Pavla Vuisića, a razlog se krije u TESTAMENTU!
Foto: Printscreen

MOLIO JE...

BOŽE, UČINI DA UMREM, PLATIĆU: Osim sveštenika i nje niko nije bio na SAHRANI Pavla Vuisića, a razlog se krije u TESTAMENTU!

Kultura -

Legendarni glumac Pavle Vuisić bio je jedan od omiljenih, a imao je prilike da nastupa u čak 177 uloga, pri čemu je glumio u 129 dugometražnih filmova, 17 serija, 14 TV filmova, šest mini televizijskih serija i pet kratkih TV filmova. Najpoznatija uloga mu je svakako uloga u seriji "Kamiondžije" odakle mu je i ostao nadimak Paja Čutura.

Nema osoba koja nije uživala u velikim Vuisićevim ulogama, ali niko ne zna tajnu vezanu za smrt ove glumačke legende. Naime, Pavle je preminuo 1. oktobra 1988. godine, a da velikan srpskog glumišta više nije sa nama, nije znao niko, osim lekara i njegove supruge Mirjane, zvane Sula.

Pavle Vuisić
foto: Printskrin/Jutjub

Pavle je testamentom tražio da se za to ne sazna, jer je hteo da napusti ovaj svet bez velike pompe, nečujno, što je i napisao u svom testamentu:

- Molim da se smrt objavi tri dana posle pogreba.

Pavle je voleo da se bavi i pisanjem stihova

Malo je poznato da je za života pisao stihove kojima mahom nije bio zadovoljan. Neki od njih govorili su o smrti, a neki od najpoznatijih.

- Želim da umrem. Bože, koji si svemoguć, učini tako i budi miran, platiću. Znam, i ti si korumpiran... - glasi jedna od pesama koje je napisao Pavle Vuisić.

Na sahrani nije bilo nikog, samo njegova Mirjana. Nije bilo umrlice, ni slike. I jedan pop kog je dovela. I nije mu rekla ko je pokojnik.

Pavle Vuisić, Yt

- Samo sam rekla da se zove Pavle... - navela je njegova udovica.

Tako je sahranjen rab božiji Pavle. Inače, nije verovao u Boga. Pop je tu bio - iz inata, kako je Pavle i vodio dobar deo života.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:55

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja