Najnovije vesti

OVO JE PRVI MUŽ MILENE DRAVIĆ: Njega je volela pre GAGE NIKOLIĆA, a on je nikad NIJE PREBOLEO! Evo kako je govorio o njoj!
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

EMOTIVNO

OVO JE PRVI MUŽ MILENE DRAVIĆ: Njega je volela pre GAGE NIKOLIĆA, a on je nikad NIJE PREBOLEO! Evo kako je govorio o njoj!

Pop kultura

Legendarna Jugoslovenska glumica, Milena Dravić, ostala je upamćena po svojoj lepoti i neponovljivom daru za glumu. Od prvog pojavljivanja oduševila je publiku širom bivše Jugoslavije, koja je i dan-danas voli kao prvog dana.

Milena Dravić
foto: Alain Dejean

Milena Dravić i Dragan Gaga Nikolić bili su jedan od omiljenih slavnih parova u bivšoj Jugolaviji. Bili su u srećnom braku čitavih 45 godina, ali ono što je javnosti slabo bilo poznato je to da je slavna glumica je pre Gage imala još dva braka.

Prvi je sklopila sa rediteljem Purišom Đorđevićem, koji danas ima 98 godina.

Venčali su se 1960. godine, ali taj brak nije dugo trajao

Puriša Đorđević
foto: Zorana Jevtić

- Najvažnije u životu je da se ne plašiš. Ja se nikada ničega nisam plašio, blisko mi je ono što je govorio Niče: “Nije suština u tome da smo bili živi, nego kako smo živeli“. Viđam ljude koji su nasmejani i srećni, ponekad sretnem i one bogate. Ali, i jedni i drugi uvek imaju strah koji ne mogu da shvate – prvi se plaše nesrećnih, jer misle da je nesreća “zarazna”, a bogati se, po istom principu, plaše siromašnih. Čovek ne sme da se plaši ni kad ostane bez kinte, ni kad ima milione, ni kad ostane bez ljubavi, ni kad ima ljubav - poručio je Puriša.

Mladomir Puriša Đorđević, Puriša Đorđević
foto: Dragana Udovičić

- Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić – rekao je Puriša svojevremeno za “Novosti”, pričajući o Mileni uvek sve najlepše.

Milena Dravić
foto: Profimedia

– Najveća ljubav bila mi je Milena Dravić. Ta ljubav je 1960. prerasla u brak. U to vreme je bila velika zvezda. Išli smo iz filma u film. Ali kad sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju – prijateljski smo se razveli – ispričao je reditelj za “Politiku”.

Kurir.rs / NajŽena.rs

Bonus video:

Zoranin hit “Sikter” hit u Njujorku
00:13

Zoranin hit “Sikter” hit u Njujorku

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track