ELIZABETA JE RODILA ČETVORO DECE, ALI NIKAD NIJE VIĐENA S TRUDNIČKIM STOMAKOM: Kraljica je to krila, a imala je DOBAR RAZLOG!
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVOST

ELIZABETA JE RODILA ČETVORO DECE, ALI NIKAD NIJE VIĐENA S TRUDNIČKIM STOMAKOM: Kraljica je to krila, a imala je DOBAR RAZLOG!

Pop kultura -

Kraljica Elizabeta II preminula je 8. septembra u 97. godini života u dvorcu Balmoral u Škotskoj.

Državna sahrana upriličena je u Londonu, 19. septembra, i kraljica je ispraćena na večni počinak.

Njen život je poslednjih dana glavna tema u medijima, pa je tako izostanak fotografija trudne kraljice Elizabete II privukao pažnju.

kraljica Elizabeta, princeza Margaret
foto: Profimedia

Naime, javnost nikada nije videla dokaze o trudnoći kraljice Elizabete - iako je ona, dok je bila trudna s princom Endruom, postala prvi vladajući monarh koji je rodio dete u 103 godine.

I kralj Čarls III i Ana, kraljevska princeza, rođeni su pre nego što je Elizabeta postala kraljica.

Princ Edvard rođen je 12 godina nakon kraljičine vladavine, 1964. godine.

kraljica Elizabeta, princeza Margaret
foto: Profimedia

Uprkos svemu ovome, kraljevski obožavatelji primetili su da je samo par puta fotografisana s trudničkim trbuhom, a čak ni tada to nije bila jasna ili krupna slika. Na retkim fotografijama iz 1963. godine i 1948. dok je bila trudna s prvim sinom Čarlsom, kraljica je vešto uspevala da sakrije stomak.

U to vreme smatralo se tabuom da se trudnice vide u javnosti. Kako piše Harper's Bazaar, kraljica nije smela ni da objavi da je trudna. Javnosti je jednostavno rečeno da će obustaviti svoje kraljevske dužnosti.

Izjava koju je 1948. izdala Bakingemska palata glasi: "Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Elizabeta neće preuzimati javne angažmane nakon kraja juna."

Balmoral, Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Za razliku od slika princeze Dajane i Kejt Midlton, nove princeze od Velsa, nisu snimljene javne fotografije kraljice na porodilišnim stepenicama, kao što je običaj danas kada se rodi kraljevska beba.

Naime, smatra se da je to zato što je princ Vilijam prvi naslednik koji je rođen u bolnici. Dan nakon njegovog rođenja, princeza Dajana i princ Čarls fotografisani su sa svojim sinom dok su izlazili iz bolnice St. Mary u Pedingtonu.

princeza Dajana, princ Čarls, deca, Vels, Velsovi
foto: Profimedia

Kejt Midlton i princ Vilijam slično su pozirali nakon rođenja princa Džordža 2013. godine, te nakon rođenja njihove ćerke Šarlot i mlađeg sina Luisa.

Kraljica je navodno mrzela reč "trudna" i zabranila je da se koristi u njenoj blizini jer ju je smatrala vulgarnom. Insistirala je na tome da ljudi trudnice nazivaju "u porodičnom stilu", što je staromodna fraza koju niko više ne koristi.

Elizabeta se takođe užasavala reči "napumpana", pa nije htela da je javnost tako komentariše.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track