ČARLS SPREMAN NA KOMPROMIS S HARIJEM I MEGAN? Goruće pitanje na korak do REŠENJA, ali kralj mora da bude siguran u JEDNU STVAR
Foto: Stephane De Sakutin / MirrorPix / Profimedia

POPUŠTA

ČARLS SPREMAN NA KOMPROMIS S HARIJEM I MEGAN? Goruće pitanje na korak do REŠENJA, ali kralj mora da bude siguran u JEDNU STVAR

Pop kultura -

Kralj Čarls III navodno je spreman da da kraljevske titule malenom Arčiju i Lilibet, deci Megan Markl i princa Harija, ali za to će morati da se sprovedu određene procedure.

''Ovde postoji upozorenje, a to upozorenje je poverenje'', rekla je kraljevska stručnjakinja Kejti Nikol.

Nakon smrti kraljice Elizabete II, članovima kraljevske porodice menjale su se titule, pa su mnogi mislili kako će u tom slučaju i deca princa Harija dobiti titule. Međutim, to se nije dogodilo, a sada se raspravlja hoće li novi kralj odlučiti da bude drugačije.

princ Hari, Megan Markl
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Iako nisu dobili titule, Arčiju i Lilibet osoblje i ostali saradnici ipak će morati da se obraćaju s gospodine i gospođo, ali moraće od kralja da zasluže poverenje ukoliko žele i titule.

''Kralj mora da zna da može da veruje toj porodici'', rekla je Kejti.

Kad su Arči i Lilibet rođeni, bili su predaleko niz naslednu liniju da bi dobili titule princa i princeze zbog pravila kralja Džordža V iz 1917. godine.

Ali smrt kraljice znači da su oni sada unuci monarha, a ne praunuci, i imaju pravo da ih oslovljavaju s princ i princeza i da koriste kraljevske titule.

Kralj Čarls
foto: Profimedia

Međutim, objavljeno je da im kao neaktivnim članovima kraljevske porodice neće biti dodeljene titule, niti će im se ljudi obraćati s ''Vaše veličanstvo''.

Kraljevski stručnjak Fil Dampier prethodno je za MailOnline rekao da bi dopuštanje njima da postanu princ i princeza bilo klasičan kompromis.

''Ista stvar dogodila Dajani i Sari Ferguson nakon što su se razvele od Čarlsa i Endrua. Ali Ferdži je i danas vojvotkinja od Jorka'', rekao je Fil Dampier

''Hari i Megan bi trebali da budu zadovoljni jer korišćenje titula princa ili princeze dobro zvuči u Sjedinjenim Američkim Državama'', dodao je Fil.

Princ Hari
foto: Profimedia

''No, iako su njihova deca još uvek visoko u naslednoj liniji, neće raditi u kraljevskoj porodici, pa je sasvim ispravno da ne bi trebali da imaju titule.''

Hari i Megan isprva su bili besni jer njihova deca neće dobiti titule, a bliski izvor Rasel Majer rekao je da još uvek postoji određeno nepoverenje između princa i princeze od Velsa i Saseksovih.

''Razgovarao sam s nekim vrlo bliskim Vilijamu i Kejt i rekli su: 'Nemojte se zavarati ovim vremenom koje su parovi provodili zajedno zbog smrti kraljice. Znam da svi žele da se okupe i da imamo veliko primirje, ali primirje je uglavnom privremeno. Primirje je bilo za kraljicu''', rekao je.

Kejt Midlton, princ Vilijam, princ Hari, Megan Markl
foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

''I ona bi htela da se prinčevi pomire, a Vilijam je svakako uputio taj poziv Saseksovima da istupe i učestvuju u toj šetnji. Ali što se Vilijama tiče, još uvek postoji jako puno nepoverenja između njih.''

Podsetimo, Vilijam i Kejt i Megan i Hari prošetali su ispred Vindsora pred okupljenim fanovima na radost mnogih, ali čini se da se braća i neće tako brzo pomiriti.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track