Najnovije vesti

VILIJAM ĆE BITI POSLEDNJI KRALJ, A NJEGOV SIN NIKAD NEĆE DOČEKATI SVOJ RED?! Šok tvrdnje bacaju NOVO SVETLO na kraljevsku porodicu
Foto: Profimedia

STRUČNJAK OTKRIVA SVOJE TUMAČENJE

VILIJAM ĆE BITI POSLEDNJI KRALJ, A NJEGOV SIN NIKAD NEĆE DOČEKATI SVOJ RED?! Šok tvrdnje bacaju NOVO SVETLO na kraljevsku porodicu

Pop kultura

Nakon smrti kraljice Elizabete njen sin Čarls zaseo je na tron, a britanska spisateljica i stručnjakinja za monarhiju Hilari Mantel smatra da Velika Britanija neće još dugo imati takav oblik vladavine i da će princ Vilijam biti poslednji kralj. Kraljica Elizabeta II bila je ikona, a na prestolu se održala čak 70 godina. Trenutno je sledeći u redu za krunu princ Vilijam, a zatim njegov sin, princ Džordž - koji možda nikad neće ni postati kralj.

Naime, Mantel je jednom rekla da veruje da će Vilijam biti poslednji kralj Velike Britanije, te da Džordž neće nikad dobiti priliku da vlada na takav način jer monarhija neće toliko dugo opstati. Na primer, da Čarls doživi 96 godina kao što je kraljica Elizabeta, princ Vilijam tada bi imao 62 godine, što znači da bi teoretski Džordž postao naslednik tek sa svojom 31 godinom i morao bi da čeka na krunu do 2078. godine.

Princ Džordž
foto: Profimedia

"Mislim da Džordž nikad neće biti kralj, ali ne bih se kladila na to. Vrlo je teško razumeti koncept monarhije kada se na članove kraljevske porodice gleda kao na zvezde. Volela bih da svi mi pričamo manje i pustimo ih da pronađu neko rešenje", rekla je.

Podsetimo, nedavno se saznalo da je princ Endru hteo da spreči da njegov stariji brat Čarls postane kralj i spletkario je protiv njega. Prema biografiji o kraljici supruzi, Endru je navodno u tajnosti spletkario s pokojnom princezom Dajanom i svojom tadašnjom suprugom Sarom Ferguson kako bi sprečio da njegov brat Čarls postane kralj.

Princ Endru
foto: AP

Hteo je da Vilijam zasedne na tron pre nego što napuni 18 godina, pa bi on preuzeo ulogu namesnika na prestolu. Endru se okomio na svog starijeg brata i hteo je da spreči da se oženi Kamilom. Zbog toga je svojoj majci, kraljici Elizabeti II govorio da Kamila nije vredna poverenja.

"Endru je snažno lobirao s nadom da Čarls neće postati kralj kada njegova majka umre i da će krunu uzeti Vilijam", tvrdi Levin u svojoj knjizi.

"Kada je Dajana bila živa, kroz svoje prijateljstvo sa Saraom je spletkarila s Endruom i pokušali su da sklone Čarlsa kako bi princ Endru postao namesnik na prestolu dok princ Vilijam ne postane punoletan", rekao je izvor iz Bakingemske palate.

Ceremonija, Kralj Čarls
foto: Screenshot BBC

Bila su to mračna i čudna vremena kada je paranoja postala stvarnost i ovo nas je brinulo. Endruovo ponašanje je bilo jako, jako negativno i ekstremno neprijatno njegovoj majci, kraljici Elizabeti, koja se nije s njim slagala. Rekli su mi da je to bila jedna od retkih prilika kada nije dobio šta je želeo", dodao je.

"Očito je bio jako ljut što nije mogao na neki način da vlada zemljom. Ostao je toliko neprijateljski raspoložen prema Kamili i tome što su je prihvatili u kraljevskoj porodici da sumnjam da mu je to ikada oprošteno", zaključio je izvor.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Podsetimo, kraljica Elizabeta je sinu Endruu oduzela sve titule nakon što je bio upleten u pedofilski skandal s osuđenim, pokojnim Džefrijem Epstajnom. Dosta se poslednjih dana pričalo o tome hoće li Endruu biti dozvoljeno biti uključen u procesiju zbog afera koje ga u stopu prate.

Princ Endru povukao se iz javnosti zbog seks skandala s maloletnicama zbog kojeg se protiv njega vodila istraga. Čak su dve žene javno rekle kako ih je Endru silovao dok su bile maloletne, a iako te tvrdnje do danas nisu dokazane, princu je ugled narušen, pa se povukao iz javnosti i od 2019. više nije predstavnik kraljevske porodice koji obavlja službene dužnosti.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!
03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja