Najnovije vesti

PRINC HARI I MEGAN MARKL SU SADA ZVANIČNO DOTAKLI DNO: Zbog najnovijeg poteza PALATE pali u OČAJ! Ovo ih je DOKUSURILO!
Foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

ŠOK ZA ŠOKOM

PRINC HARI I MEGAN MARKL SU SADA ZVANIČNO DOTAKLI DNO: Zbog najnovijeg poteza PALATE pali u OČAJ! Ovo ih je DOKUSURILO!

Pop kultura

Princ Hari i Megan Markl sve su zabrinutiji da će biti sasvim izbačeni iz kraljevske porodice nakon najnovijih izmena na sajtu palate.

Naime, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa degradirani su na samo dno zvaničnog kraljevskog sajta. Uz njih je, tu na dnu, samo još osramoćeni - princ Endru.

Kraljevski biograf Fil Dampijer za Fox News je govorio o tom potezu koji se shvata kao prezir.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

„Hari i Megan sigurno su zabrinuti da polako odlaze iz kraljevske slike. Izgleda da kralj Čarls okleva da li da dodeli titule princa i princeze Arčiju i Lilibet. A činjenica da su spušteni na veb stranici palate je još jedan pokazatelj da se ne vide kao članovi kraljevske porodice. Kralj će želeti da jasno stavi do znanja da oni nisu članovi kraljevske porodice i da se ne mogu predstavljati kao poluzvanični članovi kraljevske porodice“, kazao je on.

kraljevska porodica
foto: Printscreen

Inače, polje pod nazivom „kraljevska porodica“ na kraljevskoj veb stranici daje posetiocima mogućnost da saznaju više o svakom članu porodice, i one šire.

Posle smrti kraljice Elizabete II stranica je ažurirana i tada su Hari i Megan pali na samo dno.

Naime, posle Čarlsa dolazi njegova supruga Kamila, a zatim sledeći naslednik monarhije – princ od Velsa, Vilijam sa suprugom Kejt. Hari nije uz svog starijeg brata, već su tu grof i grofica od Veseksa, Edvard i Sofija. A Edvard, najmlađe dete pokojne kraljice Elizabete, nije čak ni u neposrednoj liniji nasledstva za krunu.

Megan Markl, princ Hari
foto: DW / Goff Photos / Profimedia

A zašto se sve to desilo i kako su Hari i Megan, ali i Endru završili tu gde jesu?

Endru je 2019. objavio da se povlači iz javnog života nakon svog katastrofalnog TV intervjua u kojem je pokušao da objasni optužbe za seksualno zlostavljanje koje su protiv njega iznete.

Pre dve godine vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili su da se povlače kao stariji članovi kraljevske porodice. Pritom, prema novoj knjizi Valentine Lou „Dvorjani: skrivena moć iza krune“, kraljica je smatrala da paru „ne može biti dozvoljeno da obavlja službene dužnosti“ osim ako ne poštuju pravila koja se primenjuju na sve radne uloge.

princ Hari, Megan Markl
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Nakon kraljičine smrti Harijev odnos sa njegovom porodicom bio je pod velikim znakom pitanja.

Neki kraljevski stručnjaci spekulišu da će Čarls doneti odluku o titulama svojih unuka nakon što budu objavljeni Harijevi memoari. Iako je prvobitno trebalo da knjiga bude objavljena krajem ove godine, neki veruju da je sve pomereno za 2023. Treći kažu kako Hari pokušava da u poslednji čas izmeni memoare pred štampu da bi izbegao još veći skandal.

(Kurir.rs)

Bonus video:

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani
17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja