UDARIO ME DRVETOM, A ONDA NAREDIO DA LEGNEM I SILOVAO ME JE: Slavnu pevačicu MUŽ godinama ZLOSTAVLJAO! Evo kako se izvukla!
Foto: Printscreen YouTube

PREŽIVELA PAKAO

UDARIO ME DRVETOM, A ONDA NAREDIO DA LEGNEM I SILOVAO ME JE: Slavnu pevačicu MUŽ godinama ZLOSTAVLJAO! Evo kako se izvukla!

Pop kultura -

Tina Tarner, jedna je od najvećih muzičkih zvezda koja je obeležila 20. vek. Rođena je 26. novembra 1939. godine kao Ana Mej Bulok. Ona je američka soul, R&B, dance, pop i rok pevačica i glumica.

Sredina 1980-ih je zlatno doba u karijeri Tine Tarner. Počela je da ide na turneje, a novi hitovi su dolazili jedan za drugim. Dobitnica je osam nagrada Grammy, tri Grammy Hall of Fame nagrade, rekorderka s najviše prodatih karata za koncerte. Muzici je dala veliki deo života, a život je nije nimalo mazio. Koliko je veliku slavu doživela, toliko su bile velike tragedije s kojima se suočila.

Jedna od stvari koja je obeležila život Tine Tarner je i njen turbulentan brak sa suprugom i muzičkim partnerom Ajkom. Naime, par je u braku proveo dugih 16 godina, tokom kojih je Tina bila žrtva svakodnevnog zlostavljanja.

Tina Tarner i Ajk Tarner
Tina Tarner i Ajk Tarnerfoto: Profimedia

Otkrila je da je Ajku brak s njom bio čista formalnost, te da mu je poslužio kako bi se izvukao iz nezgodne situacije s bivšom suprugom, koja je od njega htela da izvuče novac.

Tina i Ajk venčali su se 1962. godine, a Ajk je dotad iza sebe imao već čitav niz bivših devojaka i nekoliko propalih brakova. Tina, navodno, nije želela da se uda za njega, ali nije imala izbora jer su već imali četvoro dece i zajedničku muzičku karijeru.

Tina Tarner
foto: PPS / Zuma Press / Profimedia

"Odlučio je da ćemo se venčati u Meksiku gde je želeo da se zabavi na svoj način. Za prvu bračnu noć odveo me u bordel. Bilo me je toliko sramota da to nikome nisam rekla. Koji bi još mladoženja svoju novopečenu suprugu odveo na pornografski seks-šou, i to na dan venčanja?", rekla je Tina jednom prilikom.

Na sceni ga je prvi put videla u Los Anđelesu kad je nastupao sa svojim bendom "Ike Turner and theKings of Rhythm".

"Ugledavši ga, prvo što sam pomislila bilo je 'Bože, kako je ružan'", otkrila je pevačica, te dodala kako je većini žena Ajk bio privlačan jer je "bilo nečega opasnog u njemu."

Tina Tarner
foto: Profimedia

Kad su se upoznali, Tina je imala samo 17 godina. Ajk je bio fasciniran njenim glasom, naučio ju je mnogo o muzici, te joj je plaćao da nastupa na sceni. Nije trebalo dugo da njihovo prijateljstvo preraste u nešto više.

Tina je priznala da ju je prvi put udario nakon što se pobunila protiv promene svog imena. Naime, Ajk je svoj bend "The Kings of Rhythm" želeo da preimenuje u "Ike and Tina Turner Revue". Tinino pravo ime bilo je Ana Mej, a Ajk je insistirao na imenu Tina jer se rimovalo s imenom Šina, koje je zapamtio iz jedne TV serije. Nakon što ju je udario komadom drveta, naredio joj je da legne na krevet i zatim je silovao.

Tina Tarner
foto: Profimedia

"Ponašao se kao zvezda, a ja sam bila Pepeljuga, njegova robinja", rekla je, te dodala da je kontrolisao i njeno pevanje. "Želela sam da budem ekspresivnija i melodičnija, ali on to nije dopuštao. Jednom kad sam se pobunila, pljunuo je na mene", priznala je.

Progovorila je i o pokušaju samoubistva. "Sve je uništio - moj status, samopouzdanje, ceo moj svet. Jedne noći pre nastupa nisam to više mogla da podnesem, pa sam popila 50 tableta za spavanje", rekla je, te dodala da je završila u bolnici na ispiranju želuca.

COFO Entertainment, Tina Tarner
foto: Profimedia

Tina je priznala da nije bila reč o pozivu u pomoć, već da je svesno izabrala smrt. "To je bio prvi i zadnji put da sam pokušala da se ubijem. Bila sam uverena da mi je bilo suđeno da preživim", otkrila je.

Iako su kao muzički duo nizali uspeh za uspehom, na privatnom planu Tina je i dalje proživljavala pakao. Ajk je u 70-im počeo da uzima kokain jer mu je neko rekao da će tako poboljšati svoj seksualni život. "Seks s njim bio je poput silovanja, posebno kad bi započeo i završio s udarcima. Znao bi toliko da me tuče da bih osetila kako mi se krv sleva niz grlo tokom nastupa. Jednom mi je u lice bacio šoljicu vruće kafe, nakon čega sam dobila opekotine trećeg stepena", rekla je slavna pevačica, koja se jedne noći ipak odlučila na beg.

Tina Tarner
foto: Profimedia

"Kad se digneš iz pepela, život te nagradi novim prilikama", zaključila je.

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

01:17

NEDA UKRADEN NIKAD ISKERNIJA! Apelovala na OBAVEZNU VAKCINACIJU: Žrtve smo NEODGOVORNIH ljudi, imamo izbor, a ne koristimo ga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track