RASISTIČKI SKANDAL TRESE BAKINGEMSKU PALATU! Sramotno ponašanje obilazi svet: Na prijemu kraljice Kamile desilo se NEZAMISLIVO!
Foto: George Rogers / Sipa Press / Profimedia

IZ PALATE STIŽU STRAŠNE VESTI

RASISTIČKI SKANDAL TRESE BAKINGEMSKU PALATU! Sramotno ponašanje obilazi svet: Na prijemu kraljice Kamile desilo se NEZAMISLIVO!

Pop kultura -

Kamila, kraljica supruga, juče je priredila skup protiv nasilja nad ženama u Bakingemskoj palati, koji će ostati zauvek obeležen strašnim, rasističkim incidentom.

Na prijemu je neprijatnost doživela Ngozi Fulani, direktorka humanitarne organizacije "Sista spejs" iz istočnog Londona jer joj je jedna od članica kraljevskog domaćinstva prišla i pitala je odakle je.

Kamila Parker
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kada je Fulani odgovorila da se njena organizacija nalazi u londonskoj četvrti Haknej, zaposlena joj je postavila pitanje nakon kog je „ostala potpuno zatečena“.

- Ali odakle zapravo dolazite? Odakle dolaze vaši ljudi? Kada ste prvi put došli ovamo? Iz kojeg ste dela Afrike? - ispitivala ju je zaposlena.

Iz Bakingemske palate kažu da se komentari „neprihvatljivi i da duboko žale zbog njih“, kao i da su ovaj incident shvatili „vrlo ozbiljno“. Pitanja koja su upućena Fulani bila su „uvredljiva, rasistička i nisu ukazivala na gostoprimstvo“, rekla je za BBC Mandu Rid, koja je bila prisutna.

- Shvatamo ovaj incident vrlo ozbiljno i odmah smo sve istražili kako bismo saznali sve detalje. Izrečeni su neprihvatljivi komentari i duboko žalimo zbog toga. Kontaktirali smo Fulani i pozivamo je da nas poseti ukoliko želi da razgovaramo o svim elementima onoga što joj se desilo licem u lice. U međuvremenu, zaposlena koja je umešana u incident želi da se najiskrenije izvini zato što je povredila druge i podnela je ostavku koja odmah stupa na snagu - saopštili su Bakingemske palate.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

02:29

KAMI GLAVNA ATRAKCIJA NA PALIĆU: Sve je počelo od Gadafijeve posete Jugoslaviji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track