UMIRALA 30 MINUTA ZAROBLJENA U ZAPALJENIM KOLIMA: Stigao izveštaj o smrti glumice koja se zakucala vozilom u kuću, ovo su DETALJI
Foto: Profimedia

UMIRALA 30 MINUTA ZAROBLJENA U ZAPALJENIM KOLIMA: Stigao izveštaj o smrti glumice koja se zakucala vozilom u kuću, ovo su DETALJI

Pop kultura -

En Heč je pretrpela opekotine drugog stepena na 12 odsto tela kada se slupala - ali problematična glumica nije bila na drogama kada se svojim automobilom zakucala u kuću u Los Anđelesu.

En Hejč
foto: TMZ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Heč (53) bila je zarobljena u svom zapaljenom Mini Kuperu oko 30 minuta, 5. avgusta pre nego što su je izvukli vatrogasci i hitna pomoć, prema izveštaju obdukcije do kojeg je došao The Post.

1 / 7 Foto: Profimedia

Heč je umrla od "inhalacije i termičkih povreda", kao i od preloma grudne kosti - kosti koja se nalazi u centru grudnog koša - uzrokovanih tupim povredama tokom sudara, navodi se u izveštaju koji je objavila kancelarija sudskog islednika Los Anđelesa u utorak.

En Hejč
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U izveštaju se navodi da je "očekivano da je povreda bila bolna dok je disala i bila u svom vozilu i da je "značajno doprinela" njenoj smrti. Način smrti je proglašen nesrećnim slučajem, a obdukcija je odbacila prethodne izveštaje koji su govorili da je Heč bila pod uticajem droge u vreme nesreće sa vatrom.

U izveštaju se navodi da su testovi u glumičinom urinu pronašli kokain, kanabinoide i fentanil, ali je takođe istaknuto da je ona dobila fentanil u bolnici nakon nesreće.

En Hejč
foto: Printscreen/ Youtube/ The Real Daytime

Odvojeni testovi na njenoj krvi ukazali su na prethodnu upotrebu benzoilekgonina, koji je toksični metabolit koji se javlja nakon upotrebe kokaina, ali su mrtvozornika naveli da zaključi sledeće.

"Nije bilo dokaza o pogoršanju zbog upotrebe nedozvoljenih supstanci u vreme nesreće", navodi se u izveštaju.

En Hejč
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Heč je takođe zadobila opekotine na desnoj strani lica i vrata, desnom ramenu, levom gornjem delu grudnog koša i gornjim ekstremitetima. Pored opekotina drugog stepena, 40 odsto njenog tela dobilo je opekotine prvog stepena, a čađ je pronađena u njenim nozdrvama i ustima, navodi se u izveštaju.

Heč je hitno prebačena u hitnu, ali je kasnije prebačena u Grosman Burn Center u Vest Hilsu u Kaliforniji, gde joj je urađeno presađivanje kože na vratu, trupu i gornjim i donjim ekstremitetima.

En Hejdž
foto: Profimedia

Postavljena je na aparat za disanje, ali je u 18:38 proglašena moždana smrt, 11. avgusta. Drugo proglašenje je doneto 10 minuta kasnije i njeni organi i tkivo su izvađeni za donaciju, navodi se u izveštaju obdukcije.

Prema radio zapisima hitnih službi koji su objavljeni za NBC Los Anđeles u skladu sa Kalifornijskim zakonom o snimcima, prvo vatrogasno vozilo reagovalo je na nesreću u 11:01 - pet minuta nakon što je Heč izgubila kontrolu nad svojim automobilom i uletela u privatnu kuću.

En Hejdž
foto: Profimedia

Dispečer hitne pomoći je radio-vezom javio da se "osoba zaglavila u vozilu", ali hitna pomoć je prvobitno bila upućena da leči ženu koja je pronađena povređena u kući, a ne vozača mini kupera.

En Hejdž
foto: Profimedia

Svedoci su rekli da je Heč putovala oko 80 milja na sat (oko 130 kilometra po času) u stambenoj zoni od 25 milja na sat (oko 40 km/h) kada je udarila u kuću na 1700 bloku Valgrove Avenije u Mar Visti u Kaliforniji.

En Hejdž
foto: Profimedia

"Vatrogasnoj službi Los Anđelesa je možda trebalo čak 30 minuta da izvuče preminulu zbog ograničenog prostora i nedostatka strukturalnog integriteta stanara", navodi se u izveštaju.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Shodno tome, preminula je možda udahnula mnogo dima osim opekotina koje je zadobila.

En Hejdž
foto: Profimedia

Iza En su ostala dva sina, Homer Lafon (20) i Atlas Heč Taper, koje je imala sa bivšim partnerima Kolijem Lafonom i Džejmsom Taperom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:23

BOLEST ME PROMENILA: Glumica iskreno o teškim situacijama kroz koje je prošla u životu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track