KUPIO JE OD MUŽA, VREĐAO I DROGIRAO ZBOG S*KSA, A ONDA JE OSTAVIO ZBOG NJE! Mučni detalji burne ljubavne priče milijardera i dive
Foto: Profimedia

strast ih uništila

KUPIO JE OD MUŽA, VREĐAO I DROGIRAO ZBOG S*KSA, A ONDA JE OSTAVIO ZBOG NJE! Mučni detalji burne ljubavne priče milijardera i dive

Pop kultura -

Ljubavna priča operske pevačice Marije Kalas i grčkog bogataša Aristotela Onazisa decenijama privlači i fascinira ljude jer ipak se radi o jednoj od najburnijih ljubavnih priča svih vremena.

Kažu da su oboje bili snažne ličnosti i da su bili toliko slični da ih je njihova strast na kraju uništila.

Marija Kalas
foto: Profimedia

Marija je bila vrlo privlačna i uspešna žena. Posebno je volela starije muškarce koji su imali autoritet i bogatstvo dok joj lepi i popularni zavodnici nisu bili baš zanimljivi.

Udala se 1949. za 27 godina starijeg preduzetnika Džovanija Batistu Meneginija kog je opisivala kao ćutljivog i suzdržanog, ali i kao osobu koja zna da bude prijatelj i imao je očinsku ulogu u njenom životu. U njihovom braku je nedostajalo strasti što je verovatno rezultiralo time da Marija završi u naručju drugog muškarca.

Marija Kalas
foto: Profimedia

Fatalni susret operske dive i grčkog magnata vrednog milijarde, 17 godina starijeg brodovlasnika Aristotela Onazisa dogodio se u Veneciji na jednom balu dok su oboje bili u braku. Zbog toga je društvo uskoro stavilo u prvi plan samo kao poznatu ljubavnicu dok su njenu pevačku karijeru zaboravili.

Koliko su Marija i Aristotel bili besramni kada su osetili međusobnu privlačnost, pokazuje i to što je Grk pozvao nju i njenog supruga na krstarenje Mediteranom na njegovoj jahti Kristina.

Marija Kalas
foto: Profimedia

Tada se operska diva "bacila u ruke' milijarderu, a on je tada bio oženjen Atenom Livanos s kojom je dobio ćerku i sina. Nakon završenog krstarenja je Marija molila supruga da se razvedu zbog čega je Menegini bio izvan sebe i optužio je Onazisa za krah svog braka.

"Koliko hoćete za Mariju? Pet ili deset miliona?', pitao je brodovlasnik supruga svoje ljubavnice. No nije hteo razvod, već da zadrži i svoju suprugu Atenu i Mariju Kalas.

Ipak, Aristotel se razveo 1960. i tada nije ponudio Mariji brak već je zauvek ostao njen ljubavnik. Nažalost, često je zverski vređao i omalovažavao, što je ostavilo brojne posledice na divi.

Marija Kalas
foto: Profimedia

"Imaj na umu, ljubavi, da ti nisi moja žena ili domaćica u kući. Ti si samo gost kao pevačica iz noćnog kluba sa zviždaljkom u grlu", znao je da joj govori grčki bogataš. Burno je reagovao i na njenu vest o trudnoći.

"Imam već dvoje dece. Čemu još jedno?', pitao je. Marija se skrivala za vreme trudnoće i 30. marta 1960. je rodila dečaka koji je bio živ tek nekoliko sati.

Dala mu je ime Omero Lengrini i sahranjen je u Milanu. Bila je Onazisova ljubavnica pa je morala da sakrije rođenje i smrt svog sina. Gubitak deteta i ljubavni problemi su se odrazili i na njenu karijeru pa je publika počela da komentariše da više nema božanski glas koji ju je proslavio.

Marija Kalas
foto: Profimedia

Marija je htela da okonča svoj život, ali Aristotel ju je pronašao u pariskom stanu koji joj je kupio. Iako je nikad nije zaista ostavio, uvek je pronalazio način da je povredi. Često je vređao jer je znao da je ranjiva i da veruje da je ružna. Jednom ga je pitala za svoj novi šešir nakon čega joj se narugao.

"Kupi novi šešir ili ga skroji od dela svog nosa", rekao joj je. Bila je očajna zbog njegovog ponašanja zbog čega ga je odgurnula od sebe, a on je tada pronašao novu ženu, Žaklinu Kenedi koja je najpoznatija kao udovica ubijenog američkog predsednika Džona Ficdžeralda Kenedija.

Džeki Kenedi, Žaklina Kenedi
foto: Profimedia

Grk je ranije godinama ljubovao s njenom udatom sestrom, ali nakon Kenedijeve smrti, odlučio je da je uteši puno popularniju udovicu. Svađao se s njom, mirio i takođe je vređao, ali mnogi tvrde kako je Marija prošla puno gore od Džeki. Neki biografi ističu kako je Onazis često znao često da je drogira u seksualne svrhe.

Onazis se sa Džeki prvi put pojavio u javnosti 1964., a nakon samo tri meseca romanse je oženio. Marija je bila u šoku i vest je saznala iz novina. No godinu dana nakon što se oženio, obnovio je aferu s operskom divom.

"Kako je dobro opet osetiti Marijine debele kukove. Kostiju sam sit kod kuće", rekao je navodno dok se zabavljao u jednom noćnom klubu.

Marija Kalas
foto: Profimedia

"Voleo sam te. Ne uvek dobro, ali toliko koliko sam samo mogao", rekao je Mariji Onazis jednom prilikom. Marija se vratila u svoj pariski stan nakon njegove smrti i vodila je usamljenički život.

Preminula je 1954., godinu i po nakon smrti svoje najveće ljubavi. Kako su lekari objavili, umrla je zbog bolesti srca koju je dobila zbog velike upotrebe sedativa. Njen pepeo su prosuli po Jonskom moru u čijem je središtu ostrvo Skorpios gde je sahranjen i Onazis.

Žaklina Kenedi
foto: Profimedia

Da podsetimo, kada je predsednik Džon F. Kenedi ubijen u novembru 1963. godine, Onazis je ostao u Beloj kući nekoliko dana nakon toga, na zahtev svoje ljubavnice Li Redžvil, Džekine sestre, uprkos nepoverenju braće Kenedi prema njemu.

Nakon što je 1968. ubijen i Robert Kenedi, s kojim je navodno Džeki imala aferu, udovica je postala pomalo nestabilna, pa je počela da se boji za svoj i život svoje dece. Iste je godine tako pronašla utehu u Onazisu za kog se udala u oktobru.

Žaklina Kenedi
foto: Profimedia

Razumljivo, to je za njenu sestru bio veliki udarac. Uostalom, Li je bila prva od njih dve koja je imala aferu i zaljubila se u grčkog mogula. Navodno je strašno plakala kada je čula vest. Onassis je čak nazvao i zamolio da bude na njihovom venčanju. Iako je lično bila shrvana, Li je ipak došla.

Onazis je vređao i varao i Džeki, a znali su i da se burno svađaju. Tako jedna od najpopularnijih i najgracioznijih žena 20. veka nije našla sreću ni u drugom braku, a ranije je pokopala i sina samo 39 sati nakon njegova rođenja.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

01:10

PEVAČICA RADI KRAĆE, ALI ZA VIŠE PARA! Otkrila sve o BAKŠIŠU: Poznate kolege KRADU, SAMOŽIVI SU I BEZ POŠTOVANJA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track