BILA JE ŽENA NAJBOGATIJEG VLADARA SVETA, A ONDA JE OSTALA BEZ IČEGA: Brutalni sultan joj ZABRANIO da viđa decu, a ovako sada živi
Foto: Profimedia

TUŽNA SUDBINA

BILA JE ŽENA NAJBOGATIJEG VLADARA SVETA, A ONDA JE OSTALA BEZ IČEGA: Brutalni sultan joj ZABRANIO da viđa decu, a ovako sada živi

Pop kultura -

Paduka Seri Baginda Sultan Hadži Hasanal Bolkijah Mu'izadin Vadaulah puno je ime najbogatijeg vladara na svetu - sultana od Bruneja. Nalazi se na tronu parlamentarne monarhije od 1967. godine i za to vreme je stekao ogromno bogatstvo, koje se procenuje na 35 milijardi dolara. Postao je poznat po trošenju na ekstravagantne stvari, izgradio je vilu sa više od 1.700 soba i postao vlasnik najveće svetske palate pod nazivom "Istana Nurul Iman", koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Poseduje luksuznu kolekciju automobila, ima ih 7.000, a od toga 365 Ferarija, 275 Lamborginija, 258 Aston Martina, 172 Bugatija, 230 Poršea, 350 Bentlija, 600 Rol Rojsova, 440 Mercedesa, 265 Audija, 237 Jaguara i mnoge druge. Posebno se zapaža njegov pozlaćeni Rols Rojs koji vozi u posebnim prilikama, a čije su fotografije obišle čitav svet. Podatak da samo 20.000 dolara potroši na jedno šišanje i frizuru govori koliko je imućan.

Sultan od Bruneja
foto: EPA / Stringer

Sultan od Bruneja je u privatnom životu prilično ekstravagantan. U mladosti se oženio svojom rođakom, ali je ubrzo odlučio da drugoj ženi otvori vrata svog doma - bivšoj stjuardesi. Brak je bio nesrećan, pa je žena morala da napusti palatu. Nekoliko godina kasnije, sultan se opet zaljubio u prelepu malezijsku televizijsku novinarku Azrinaz Mazhar Hakim. Bila je 33 godine mlađa od njega, ali sultan nije mario za to. Takođe, nije želeo da se razvede od prve supruge jer ju takođe voleo.

Mogao je da ima više žena, te je novinarka pristala da bude druga. Venčanje je održano u strogoj tajnosti. Kružile su glasine, sve dok sultan nije sam morao da otkrije da je istina da se ponovo oženio. U to vreme, ona je imala 25 godina, a njen muž skoro 60. To je, po mišljenju mnogih, bila ogromna razlika u godinama, tolika, da je bilo teško poverovati da se u njihovom slučaju zaista radi o pravoj ljubavi. Azrinaz je važila za lepu i pametnu ženu. Dobijala je brojne nagrade u poslu kojim se bavila, ali problemi su nastupili onda kada je javnost primetila da nije srećna.

Sultanovo pojavljivanje na važnim događajima sa dve supruge mnogima je bilo čudno. Azrinaz je na fotografijama i snimcima izgledala napeto ili tužno, iako je većina takvo osećanja pripisivala tome što deli supruga sa drugom. Ipak, niko nije znao šta se dešava iza zatvorenih vrata. Rodila je dvoje dece, princa Abdula i princezu Amiru. Živela je u palati samo pet godina, a sultan je 2010. godine iznenada najavio razvod. Mnogi su pretpostavljali da je na to uticala sultanova prva žena, koja je sada ostala jedina supruga najbogatijeg čoveka.

Sultan je privatan život držao daleko od očiju javnosti i od tada se zna samo jedno - da je Azrinaz morala da napusti palatu. Ne samo da je ostala bez luksuznog i raskošnog života, već se oprostila i sa decom. Sultan je odlučio da princ i princeza ostanu u palati i da zadrže sve privilegije ove porodice. Najviše ju je zabolelo to što nije smela da vidi decu. U to vreme, princ je imao četiri, a princeza dve godine.

Morala je da izgradi život od nule. Danas redovno šalje čestitke za rođendan svojoj deci, a to se može videti i na Instagramu, gde im posvećuje svoje objave. "Nikada nije prošao dan, a da nisam razmišljala o tebi. Uvek ću biti ponosna mama koja gleda kako rasteš", napisala je posvetu svojoj ćerki. Osam godina nakon razvoda niko ništa nije čuo o lepoj novinarki, a tek 2018. saznalo se da se ponovo udaje za dugogodišnjeg prijatelja. Izlazili su godinu dana pre nego što su izgovorili sudbonosno "da". Njen suprug je "običan čovek" kojem je rodila dve ćerke i na fotografijama se vidi koliko je srećna.

Njen sin sada ima 16 godina, a ćerka 14. Nema priliku ni da ih zagrili, a ostaje samo jedna nada - da će njena deca, kada budu sami donosili odluke, posetiti majku i oprostiti joj što nije bila sa njima.

(Kurir.rs/ Mondo)

Bonus video:

02:27

TO JE SULTAN, NAJBOLJI MADONIN DRUG! Marina Visković progovorila o vezi sa BOGATAŠEM iz Emirata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track