ON JE UNUK LEGENDARNOG BATE ŽIVOJINOVIĆA: Ponosno nosi dedino ime Velimir, a evo čime se bavi i kako izgleda (FOTO)
Foto: ATA Images

ponos i dika živojinovića

ON JE UNUK LEGENDARNOG BATE ŽIVOJINOVIĆA: Ponosno nosi dedino ime Velimir, a evo čime se bavi i kako izgleda (FOTO)

Pop kultura -

Velimir Živojinović je unuk legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića, a pre četiri godine učinio je čitavu porodicu ponosnom kada je upisao prestižni univerzitet u Francuskoj.

Naime, on trenutno studira na Sorboni, a već nekoliko godina živi u Parizu.

Inače, Velimir je jedan od četvoro unučadi Bate Živojinovića, na koje je glumac tokom života bio i te kako ponosan, a mnogi komentarišu da upravo on najviše liči na svog dedu.

Ovako je Velimir izgledao 2019. godine

Iako su mnogi mislili da će krenuti dedinim stopama, on je odabrao drugačiji put i posvetio se studijama nauke i inženjerstva. Velimir je dar za glumu i šarm nasledio od dede, ali je odlučio da svoj životni put gradi drugačije nego što se možda od njega očekivalo.

Sudeći po tome da je čitava porodica bila tada presrećna, što je potvrdio i svojevremeno Batin sin, Velimirov otac, Miljko, stiče se utisak da mu studije idu prilično dobro.

- Svi smo srećni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato nauku i inženjerstvo na Sorboni. Kreće od septembra, bože zdravlje. Svi mu želimo sreću - rekao je tada Miljko Živojinović za Kurir tada.

Ovako je Velimir izgledao 2019. godine

Podsetimo, legendarni glumac Velimir Bata Živojinović nas je napustio pre sedam godina, a njegov sin Milojko je priznao da se od oca oprostio preko telefona i to dva dana pre nego što je preminuo.

Poslednji put sam se čuo s tatom dva dana pre nego što je preminuo. Ćerka Dina mi je rekla da mu se stanje drastično pogoršalo i otišla je kod njega u bolnicu. Uključili smo kamere na telefonima i dugo, dugo razgovarali i gledali se. Svi smo znali da se opraštamo i kanula je i poneka suza. U jednom trenutku sam mu pustio pesmu Olivera Dragojevića "Moj galebe" i zajedno smo je otpevali od početka do kraja. Tu pesmu smo pevali celog života na zajedničkim putovanjima i porodičnim slavljima. Neverovatan duh ga nije napustio do poslednje sekunde. Kao da nam je ostavio u amanet smisao za humor i nepokolebljivi optimizam - pričao je Miljko za "Informer".

Velimir Bata Živojinović, Koraćica, Kuća
foto: Dragana Udovičić

Poslednji put uživo je video oca 2012. godine, kada ga je Bata posetio u Parizu. Iste godine čuveni Valter je doživeo moždani udar, posle kojeg više nije mogao da ide na daleka putovanja.

- Otac je tada došao na nekoliko dana jer poslednjih godina nije voleo mnogo da odsustvuje iz Beograda i Koraćice. Dane smo provodili u dugim razgovorima o deci, unucima, pravili smo planove, nadali smo se da ćemo se uskoro videti u Beogradu. Nisam ni mogao ni da pretpostavim da je to bio naš poslednji susret... Poslednja slika koju pamtim je sa aerodroma "Šarl de Gol" je kako mi nasmejan maše dok prolazi carinsku kontrolu.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

03:03

Poslednji susret Bata Živojinović i Boris Dvornik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track