PREMINUO SIN LEGENDARNOG UMETNIKA: Nikolas je imao samo 43 godine, a pokosila ga je ova opaka BOLEST, otac objavio potresne vesti
Foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

tuga velika

PREMINUO SIN LEGENDARNOG UMETNIKA: Nikolas je imao samo 43 godine, a pokosila ga je ova opaka BOLEST, otac objavio potresne vesti

Pop kultura -

Legendarni Endru Lojd Veber (75) je objavio da je njegov sin Nikolas Veber preminuo u 43. godini posle osamnaestomesečne bitke protiv raka želuca.

- Slomljen sam što moram da objavim da je moj voljeni stariji sin Nik preminuo pre nekoliko sati u Bejsingstok bolnici. Cela porodica se skupila i svi smo potpuno skrhani. Hvala vam za sve vaše pozitivne misli u ovom teškom trenutku.

Endru Lojd Veber
foto: Printscreen/Instagram

Nikolas Veber je imao 43 godine i nedavno je ušao u hospis (bolnica u kojoj neguju ljude u poslednjim stadijumima raka).

Njegov otac je ranije objavio video na Instagramu u kojem je govorio o tome. "Želim da vam se zahvalim na brojnim porukama podrške mom sinu Niku. Sada je prebačen u bolnicu i bori se", rekao je on na snimku.

"Mislim da je prošao najgore od ovog prvog napada upale pluća koji je dobio kao posledicu raka, što je jednostavno užasno. Svi smo ovde i porodica se ovde okupila, i mislim da je to bilo pravo mesto za sve nas. Idem da vidim Nika za minut i preneću mu sve fantastične želje koje sam dobio za njega sa svih strana sveta, dodao je on tada.

Endru Lojd Veber, Antonio Banderas
foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Nikolas je bio kompozitor nominovan za Gremi, a 2021. godine napisao je originalni album Pepeljuge Endrua Lojda Vebera.

Inače, Baron Endru Lojd Veber je engleski kompozitor i impresario muzičkog pozorišta. Nekoliko njegovih mjuzikla se prikazuje više od decenije na Vest Endu i na Brodveju. Komponovao je 21 mjuzikl, ciklus pesama, set varijacija, dve filmske partiture i "Latin Requiem Mass". Njegov je "Fantom iz opere", "Mačke", "Jesus Christ Superstar". On je jedan od retkih koji je uspeo da doživi komercijalni uspeh i van pozorišta.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:57

Tereza Kesovija tužna zbog smrti kompozitora Sanje Ilića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track