Najnovije vesti

MISTERIJA SMRTI KOMPOZITORA U NOVOM SADU: Metak mu prošao kroz glavu i samo se srušio, a preko decenije se traga za ovom osobom
Foto: S.S.

tuga

MISTERIJA SMRTI KOMPOZITORA U NOVOM SADU: Metak mu prošao kroz glavu i samo se srušio, a preko decenije se traga za ovom osobom

Pop kultura

Kompozitor i tekstopisac Velibor Vučurovića (31) iz Feketića, ubijen je 2010. godine nasred Bulevara Jaše Tomića u Novom Sadu, kada ga je metak pogodio u glavu dok je išao ka svom prijatelju, a njegovo ubistvo je i dalje nerešen zločin.

Veliborovi roditelji godinama prolaze kroz agoniju, a najteže im pada to što je ubistvo njihovog sina ostala misterija.

Poznati autor tekstova pesama narodne muzike, ubijen je krajem marta 2010. godine u Novom Sadu, kada je još neidentifikovani ubica u njega ispalio hitac na Bulevaru Jaše Tomića, jednoj od najprometnijih ulica u ovom gradu.

Velibor Vučurović, Nerasvetljeno Ubistvo
foto: Printscreen, Privatna Arhiva

Vučurović je ubijen u 21 sat, nasred jedne od najprometnijih novosadskih ulica. Policija u vreme istrage nije isključivala mogućnost da je Vučurović ubijen greškom.

"Video sam mladića kako, kao pokošen, pada na trotoar. Zaustavio sam automobil i pritrčao u pomoć. Nije davao znake života, a sa potiljka mu se slivala krv. Metak mu je ušao kroz čelo i izašao kroz potiljak", ispričao je tada jedan Novosađanin koji se u momentu ubistva nalazio na Bulevaru Jaše Tomića.

Velibor Vucurovic
foto: Kurir/S.S.

Ubijeni Vučurović je pao na zemlju, a pored njega je ostao kišobran koji je nosio u ruci. Prolaznici i brojni vozači pokušali su da pomognu nesrećnom mladiću, ali je za njega bilo kasno. Niko od brojnih prolaznika, međutim, nije pouzdano mogao da kaže ko je i odakle ispalio smrtonosni hitac.

Prema pretpostavkama policije, u Vučurovića je pucala jedna osoba, koja je zatim trkom nestala između okolnih zgrada, a motiv svirepog ubistva, koje je po svemu ličilo na mafijašku likvidaciju, ni danas nije poznat.

Velibor Vučurović, Kompozitor, Tekstopisac
foto: Privatna Arhiva

Zoran Vučurović, otac ubijenog Velibora i dalje ne može da preboli gubitak sina.

"Najviše nas boli što ubica ni nakon 11 godina nije nađen. Verovatno negde mirno spava, možda nam se i smeje u lice, dok mi umiremo od tuge", rekao je on 2021. godine za Kurir i istakao da neće odustati od pravde i dodao:

"Sve se vrti ukrug. Obećavaju da će rešiti zločin, ali ništa od toga. Neću odustati od traženja istine, iako sina ne mogu da vratim. Kad je u pitanju dete, bol ne može da se ublaži. Živim samo zbog ćerke, jer mi dani posle smrti sina sporo prolaze, pretežno u sećanju na njega i suzama".

Da podsetimo, Vučurović je jedno vreme radio na lokalnoj televiziji, a privatno se bavio umetnošću. Malobrojni prijatelji, koje je stekao u Novom Sadu, kažu da je bio tih i pristojan mladić koji iza sebe nije imao kriminalnu prošlost. Žrtvu ni policija ne povezuje sa kriminalnim radnjama, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je Vučurović ubijen greškom.

Velibor Vučurović

Vučurović je sarađivao sa velikim brojem estradnjaka i napisao neke od najlepših hitova narodne muzike. Pisao je pesme za Jovana Perišića, Šabana Šaulića, Sašu i Dejana Matića, Acu Ilića. Autor je dueta "Tragovi sećanja", koju pevaju Mira Škorić i Šerif Konjević. Na prvom "Grand festivalu" osvojio je treću nagradu publike za pesmu "Prvi put" u izvođenju Stevana Anđelkovića. Dva puta je nagrađen na "Moravskim biserima".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:20

Misterija kuće u Prokuplju

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja