BIVŠI PRIPADNIK PINK PANTERA PAVLE STANIMIROVIĆ OTKRIVA: To sa Kim Kardašijan je bio savršen zločin!
Foto: Profimedia

O pljački o kojoj bruji svet

BIVŠI PRIPADNIK PINK PANTERA PAVLE STANIMIROVIĆ OTKRIVA: To sa Kim Kardašijan je bio savršen zločin!

Pop kultura -

Devet miliona dolara vredan nakit ukraden je od Kim Kardašijan, a sve češće se spominje banda Pink Pather kao glavni osumnjičeni

"Ako je to stvarno bila banda Pink Panter, onda su počinili savršen zločin. Upravo su uzeli 9 miliona dolara vredan nakit", počinje svoju priču bivši član Pink Patera, Pavle Stanimirović.

I dok mediji spekulišu da su oružanu pljačku Kim Kardašijan sproveli srpski članovi Pink Pantera, Stanimirović daje svoje viđenje stvari.

"Većina tih likova, Crnogorci, Bosanci, Hrvati, Srbi, svi kriminalci su deo te grupe. Onda su tu bivši pripadnici JNA. Kad se raspala država, oni su postali kao samuraji, bez gospodara. Banda Pink Panter nema vođu, to je organizacija bez glave i repa ", priča Stanimirović za Daili Beast.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je svojevremeno bio član Pink Pantera, s njima je pljačkao, s njima je planirao pljačke. Njegova uža specijalnost bila je razbijanje sefova, a najviše je radio za grupu IACS. Sastavljena od Jugoslavena, Albanaca, Hrvata i Srba, bila je to prethodnica Pink Pantera. Njegov otac, Vojislav Stanimirović, jedan je od najslavnijih uhvaćenih pljačkaša dragulja na svetu. Vojislav je opljačkao muzej u Majamiju početkom sedamdesetih godina prošlog veka i time je postavio merilo kojem su težili svi budući pljačkaši iz istočne Evrope.

"Niko nije lud da krade po Parizu nakon terorističkih napada u Nici i na jugu Francuske. Osim ljudi koji su već u Parizu. Možda putuju sa modnim revijama ili teniserima ili nekim drugim sportistima. Prestižna je to pljačka. Kradljivci odrade svoj zadatak i uskoče na jahte. Pravi filmski pljačkaši ", govori Stanimirović.

On kaže da je Kim Kardašijan verovatno bila meta zato što je vrlo aktivna na društvenim mrežama. Jako često objavljuje gde ide, kako ide i koliko dugo će negde biti. Čitav svet može videti da je ona pre mesec i po dana bila na letovanju, da je pre mesec dana bila na koncertu u Njujorku i to je čini primamljivom metom. Osim toga, često se hvalila i prstenom vrednim nekoliko miliona dolara kojeg joj poklonio Kanje Vest.

Ipak, kradljivci neće dobiti ni približnu vrednost prstena ili nakita.

"Dobiće 2-3 miliona dolara, ako imaju brdo sreće. Uspeh je ako svaki pljačkaš dobije po 200 ili 300 hiljada dolara", uveren je Stanimirović.

Kako bi se Pavle skrivao od policije? Vrlo jednostavno.

"Da sam ja aktivni član Pink Pantera, danas bih bio u Monte Karlu ili Parizu. Pljačka je izvedena baš onako kako bih ja to uradio. Dva pljačkaša uđu unutra, trojica stoje napolju. Morate imati izvidnice i oni bi pobegli na biciklima. Ne na motorima nego na biciklima, kao pravi Parižani ", kaže Stanimirović.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je ispričao što Pink Pantere čini posebnima. Oni se ne zamaraju sitnim ribama kao što su trgovine ili pošte, oni kradu milionske iznose. Na primer, kako priča Stanimirović, pljačka Karlton Hotela u Kanu iz 1994. godine savršen je primer kako Pink Panter operišu.

"Ušli su i ukrali dijamante i nakit vredne 60 miliona dolara. Pucali su iz automatskog oružja, ali niko nije našao niti jednu rupu od metka. Sve je to bila predstava. Kao i sad, nema šanse da ih uhvate. Verovatno su sad na Ibici s Paris Hilton ", rekao je Pavle.

Stanimirović je ispričao i kako je nastala zloglasna banda. Samo ime su dobili nakon što je neko sakrio dijamante u pakovanju kreme za lice, slično kao i u filmu Povratak Pink Pantera iz 1975. godine. Temelji bande udareni su već početkom devedesetih kada su tadašnji IACS počinili stotine pljački u Njujorku. Nakon što su američke vlasti pohvatale mnoge pripadnike IACS i deportovali ih nazad u matične države počelo je stvaranje Pink Pantera. Kako je to Stanimirović opisao: "Samo su promenili ime. Oni su i dalje IACS".

"Svi su oni fakultetski obrazovani, tečno govore nekoliko jezika i svi su sportisti. Istovremeno, oni se uklapaju i znaju kako izgledati kao domaći", hvali Stanimirović svoje bivše saradnike.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track