CECA BOJKOVIĆ: Ðuzu si naprosto morao da voliš
Foto: Damir Dervišagić

Glumica o partneru

CECA BOJKOVIĆ: Ðuzu si naprosto morao da voliš

Pop kultura -

Od partnera nije ništa tražio niti zahtevao, a zahvaljujući svom daru, opuštao nas je i sami bismo onda davali nešto najprirodnije iz sebe

Na današnji dan pre godinu dana napustio nas je Vlastimir Đuza Stojiljković.Čuveni Rodoljub iz kultne serije „Pozorište u kući“ sahranjen je pod velom misterije. Njegova supruga Dušanka odlučila je da Đuza bude pokopan u porodičnoj grobnici njenih roditelja, a ne veličanstveno, kako dolikuje takvoj glumačkoj legendi, u Aleji zaslužnih građana.Zbog takve njene odluke niko od kolega nije prisustvovao Đuzinom ispraćaju. Oni i danas ne mogu da prežale što nisu bili uz njega na poslednjoj šetnji. Koleginica Svetlana Bojković na današnji dan se s tugom seća svog partnera.

- Ne postoji osoba na svetu koja je poznala Đuzu a da ga nije volela. On je bio jedno drago biće. Imao je kao partner neverovatno lakoću i prirodnost. Pored njega smo se osećali kao riba u vodi i sve je bilo lako. On nije spadao u glumce koji su voleli mnogo da filozofiraju u analizi lika. Odmah se ubacivao u igru, a na prvu probu bi dolazio s poznavanjem teksta.

Od partnera nije ništa tražio niti zahtevao, a zahvaljujući svom daru opuštao nas je i sami bismo onda davali nešto najprirodnije iz sebe. Više u životu neću imati takvog partnera - rekla je Svetlana Bojković.

Slično o Đuzi govori i Renata Ulmanski, koja je s njim izgubila nevinost ispred kamera, ali i odigrala poslednji kadar u ostvarenju „Bez stepenika“, za koji je nagrađen posthumno.- Đuza i ja smo bili Juca i Šaba u „Pop Ćiri i pop Spiri“. Sećam ga se kao vrlo komplikovanog čoveka. Đuza je bio plašljiv, a Vlastimir nekada melanholičan - prisetila se Ulmanski.Najbolji prijatelj s velikim glumcem bio je i današnji upravnik Ateljea Branimir Brstina.- Đuza je naš najznačajniji glumac i dobar zanatlija. Uvek je imao snage da igra još i da ostavi iza sebe mnogo predstava i filmova iz kojih mogu da uče mnoge nove generacije.Lj. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track