Depardje: Spreman sam da umrem za Rusiju, odmah!
Foto: Rojters

Ne želi da živi u Francuskoj

Depardje: Spreman sam da umrem za Rusiju, odmah!

Pop kultura -
Francuski glumac i režiser ima ruski pasoš, a naglasio je da Rusija sada ima jake ljude

Francuski glumac Žerar Depardje sa dvojnim državljanstvom priznao je u intervju magazinu Vanity Fair da je u životu preko glave preturio već svašta i da je spreman i da umre. Ali, ne u Francuskoj kakva je danas.

Depardje od januara 2014. ima, pored francuskog, i ruski pasoš, a sunarodnike je šokirao dodatnom iskrenošću:

"Spreman sam da umrem za Rusiju koja sada ima jake ljude. Apsolutno ne želim da crknem kao budala u sadašnjoj Francuskoj”. Dodao je da u Francuskoj nikada nije mogao da pronađe svoje mesto i to objasnio ovako:

"Ja ne verujem u sebe jer sam vaspitan na vrednostima koje ne delim. Ja se ne osećam kao Francuz”. Depardje je dodao da više ne očekuje mnogo od života jer je već „osetio sve”. U nastavku je ponovio da je spreman da umre „ako treba i odmah”.

Francuski glumac, režiser i producent, rodio se 27. decembra 1948. u gradu Šatoru u centralnoj Francuskoj. U porodici radnika metalske struke. Još kao dečak, uputio se u Pariz i ubrzo potom počeo da igra male uloge na televiziji.

Depardje je krajem 2012. – iznerviran namerom francuske vlade da „porez na bogatstvo” poveća na 75 odsto – najavio da će se odreći francuskog državljanstva. Već za koji mesec kupio je kuću pored belgijskog gradića Nešen, uz samu granicu sa Francuskom, ali se nije odrekao pasoša zemlje u kojoj se rodio.

Posle dobijanja ruskog državljanstva, Depardje je prijavio stalno mesto boravka u glavnom gradu Ruske Republike Mordovije – Saransku.

Izjavljivao je čak da ima nameru da dobije državljanstvo još sedam zemalja.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

(fakti.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track