EKSKLUZIVNO: Gorana Bregovića u filmu igra sin Miše Janketića!
Foto: Nemanja Pančić, Damir Dervišagić

Snima se komedija o lideru Bijelog dugmeta

EKSKLUZIVNO: Gorana Bregovića u filmu igra sin Miše Janketića!

Pop kultura -

Želim da prikažem istoriju SFRJ u ostvarenju o grupi koju su svi osporavali, kaže mladi reditelj Igor Šeregi

Domaća kinematografija uskoro bi mogla da bude bogatija za igrani film o bendu Bijelo dugme, saznaje Kurir.Reditelj Igor Šeregi planirao je da oživi Gorana Bregovića i kao filmskog junaka koga bi tumačio mladi Marko Janketić.

Društveni fenomen- Bijelo dugme je bend koji sam slušao u detinjstvu zbog majke. Istražujući o njima, shvatio sam da su oni društveni fenomen u Jugoslaviji. Neverovatno mi je to što kad su svi mislili da je s njima gotovo, Bregović ih je izdizao iz pepela - kaže Igor i dodaje:- Zgodno mi je da istoriju Jugoslavije prikažem u filmu o grupi koju su svi osporavali. Ne možemo bežati od činjenice da su bili naš najveći bend. Plan je da ujedinim nekoliko država. Bijelo dugme je imalo sve osim filma, a Bregovića će igrati Marko Janketić.Mladi reditelj poziva publiku da pre filma o Bregi pogleda njegovu komediju „ZG80“.Navijači- Nije nam bilo baš svejedno dok smo snimali na ulicama Beograda u navijačkim obeležjima Dinama. Atmosfera je bila kao da radimo u Zagrebu, samo što smo bolje jeli i pili. U filmu su nam se potkrale dve greške, a prebrojali su 470 psovki. Ljudi će oguglati na njih i uživati. U budućnosti bih voleo da snimim i nastavak ove priče i čuvene neodigrane utakmice između Zvezde i Dinama u Zagrebu - smatra reditelj.

Počeo kao huliganMAMIĆ JUNAK PRIČE O NAVIJAČIMAU filmu „ZG80“ jedan od junaka je i Zdravko Mamić.- Uzeli smo za film deo njegove lične povesti kojom se i sam hvali. On je počeo kao prodavac stolica na tribinama. Malo smo mu promenili ime - objasnio je Igor.

Lj. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track