(FOTO) DODELJENE GREMI NAGRADE: Ovi izvođači su bili najbolji!
Foto: Profimedia

Prštalo od glamura

(FOTO) DODELJENE GREMI NAGRADE: Ovi izvođači su bili najbolji!

Pop kultura -
Sinoć je održana 58. dodela čuvenih "Gremi" nagrada, a svetske face su se potrudile kako stajlinzima, tako i nastupima da uveličaju i ulepšaju ovo prestižno veče.

Trosatni šou u Stejpls centru u Los Anđelelsu je bio prilika i za iskazivanje poštovanja prema veličini pokojnog Dejvida Bouvija, što je učinila Lejdi Gaga u psihodelijom obojenom nastupu u kojem je, obučena u neke od njegovih kostima, izvela medli od 10 Bouvijevih hitova - "Space Oddity", "Changes", "Ziggy Stardust", "Suffragette City", "Rebel Rebel", "Fashion", "Fame", "Under Pressure", "Let`s Dance" i "Heroes".

Kendrik Lamar je imao je najviše nominacija, čak 11, od čega je osvojio pet Gremija, među kojima i za najbolju rep pesmu i rep album, ali njegov vrlo hvaljeni album "To Pimp A Butterfly" ipak nije proglašen albumom godine.

Tejlor Svift je za svoj album "1989" dobila je Gremije za album godine i najbolji vokalni pop album, a sa Lamarom je podelila nagradu za najbolji muzički video za "Bad Blood".

Foto Profimedia
Foto Profimedia

R&B duo, producent Mark Ronson i pevač Bruno Mars dobili su nagradu za ploču godine za svoj hit "Uptown Funk", koji im je doneo Gremi i za najbolje pop izvodjenje u duetu/grupi. Mars je nagrade posvetio fanovima, pre svega onima koji su plešući pomogli da "Uptown Funk" postane jedan od najvećih hitova godine.

Bluz-soul bend Alabama Šejks je osvojio tri Gremija - za najbolje rok izvodjenje i rok pesmu "Don`t Wanna Fight", kao i za najbolji alternativni album "Sound & Color".

Farel Vilijams, foto Profimedia
Farel Vilijams, foto Profimedia

Ed Širan je osvojio svoj prvi Gremi u komercijalno vrlo uspešnoj karijeri za najbolje solo pop izvodjenje pesme "Thinking Out Loud", koja je zatim proglašena i pesmom godine.

Ledi Gaga, foto Profimedia
Ledi Gaga, foto Profimedia

Širanu je Gremi uručio legendarni Stivi Vonder, što je 24-godišnjeg Engleza navelo da prizna da bi bio šokiran da su mu kao detetu rekli da će jednog dana dobiti nagradu iz Vonderovih ruku.

Svoj prvi Gremi dobio je i Džastin Biber za najbolju dens ploču zajedno sa didžejevima Skrileksom i Diplom.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Nagradu za najboljeg novog izvođača dobila je Megan Trejnor, američka pevačica čiji je debi album "Title" došao na prvo mesto Bilbordove liste najprodavanijih albuma, i sa kojeg je skinuto nekoliko hit singlova, među kojima i najpoznatiji "All About That Bass".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track