FOTOSOFIA 11 IM JE OSTVARILA SNOVE: Neverovatno iskustvo fotografa, modela, stilista...
Foto: Krume Ivanovski

Besplatan semniar

FOTOSOFIA 11 IM JE OSTVARILA SNOVE: Neverovatno iskustvo fotografa, modela, stilista...

Pop kultura -

Kako izgleda jedan dan u životu modnog fotografa imali su priliku iskusiti polaznici jedanaeste po redu Fotosofie, seminara za naprednu fotografiju pod vođstvom Damira Hoyke, koji su u četvrtak 14. juna 2016. u Termama Tuhelj realizovali modni photo session.

Uz pomoć Hoyke i Franje Matkovića, jednog od najtalentovanijih mladih modnih fotografa seminaristi su učili kako komununicirati s modelom, gde pozicionrati svetlo i kako izabrati najbolju lokaciju za snimanje.

Jedna od njih je i studentkinja fizioterapije u Zagrebu Lucia Moguš (22), koja već ima iskustva s profesionalnim poziranjem. Naime, u martu je bila izabrana za model najavnog vizuala Fotosofije 11.

Foto: Mlinar Zdenko
Foto: Mlinar Zdenko

"Biti u fokusu javnosti za mene je bilo potpuno novo iskustvo. Prijatelji su mi slali fotke plakata i članaka u kojima su videli moju fotografiju, zvali su da me pohvale i podrže da nastavim. Bilo je to jedno veselo iskustvo koje me je potaknulo da nastavim s modelingom, i evo me danas na novom snimanju", otkrila je Lucia Moguš.

Dobro raspoložen je bio i Hoyka kojeg svake godine iznova oduševi entuzijazam mladih fotografa, modela, stilista, make-up artista i frizera.

"Većini odabranih je ovo prvo ozbiljnije modno snimanje. Verujem da će im se efekt tog snimanja pokazati vrlo vredan, posebno stoga što u jednom danu modeli imaju snimanja s pet različitih fotografa što će im omogućiti raznovrsan book već u samom startu", rekao je Hoyka.

Foto: Krume Ivanovski
Foto: Krume Ivanovski

Ovogodišnji Fotosofia Fashion Team sačinjavali su modeli Lucia Moguš, Ana Rogač i Katarina Gugić. Za make up su bile zaslužne Tanja Pavlović Dubravec, Elena Džojić i Doris Drmak koje su modele šminkale vrhunskom šminkom koristeći najnovije make-up trendove iz aktualnih proleće/leto make-up kolekcija s posebnim naglaskom na sve popularniji „strobing“ efekt.

O frizurama su brinule Biljana Dedić i Maja Vojnović, a o stajlingu Monika Hršak i Ivana Dobrovoljec. Kako je jedna od temeljnih odlika ovog seminara da sve što se na njemu radi bude stvarno, i ova je tema koncipirana na način da se snimljene fotografije objavljuju u medijima. Tako će i ove godine rad Fotosofia Fashion Teama biti objavljen u raznim modnim medijima koji su dali podršku potrazi za novim modnim talentima.

Foto: Krume Ivanovski
Foto: Krume Ivanovski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track