GLUMCI SE OPRAŠTAJU OD GAGE: Ćale, jedini si!
Foto: Crvena Zvezda

Počivaj u miru, legendo!

GLUMCI SE OPRAŠTAJU OD GAGE: Ćale, jedini si!

Pop kultura -
Dragan Nikolić, legenda srpskog glumišta, preminuo je u 72. godini, a glumci putem društvenih mreža opraštaju se od svog kolege.

Dragan Nikolić ostvario je više od stotinu uloga, bez kojih se ne može zamisliti domaća filmska i pozorišna umetnost, a od njega se na društvenim mrežama opraštaju kolege glumci i prijatelji.

"Ćale: jedini si. Najlepši, najšarmantniji, najduhovitiji, najluđi, najgospodstveniji, najtopliji, najdivniji. Neponovljiv. I da ti kažem: najživlji od svih živih stvorova koje znam. I takav ćeš biti dok me bude", napisao je Sergej Trifunović.

Bata Živojinović na Instagramu je podelio fotografiju na kojoj su on i Dragan Nikolić sa sinimanja filma Ćardak ni na nebu ni na zemlji".

"Zbogom, moj mlađi brate. Beograd bez tebe više neće biti isti", piše uz fotografiju.

I glumica Anđelka Prpić oprostila se od velikana našeg glumišta.

Glumac Andrija Milošević veoma emotivno se oprostio od Dragana Nikolića na svom Fejsbuk nalogu.

"Ne znam šta znači tačno kada za nekoga kažeš da je legenda, ali znam da je to sigurno Gaga Nikolić. Ako legende moraju biti savršeni ljudi u svakom smislu te reći, da bi dobili tu titulu, onda je Dragan Nikolić sinonim za sve ono što umetnik treba da bude. Pamtim sve tvoje savete dok smo radili "Posetioca u Ateljeu 212", kada sam počinjao tek da shvatam šta znači i koliko je teška sudbina jednog glumca. Teško je biti ti, ali stremiti da se postane takva ljudina i poštovati tvoje delo, to je obaveza svakog umetnika. Počivaj u miru, legendo!

Ne znam sta znaci tacno kada za nekoga kazes da je legenda,ali znam da je to sigurno Gaga Nikolic.Ako legende moraju...

Posted by Andrija Milošević on петак 11. март 2016.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track