KURIR NA PROBI MJUZIKLA LJUBAV I MODA: Jedva čekamo Bebu Lončar
Foto: Kurir

Iza kulisa

KURIR NA PROBI MJUZIKLA LJUBAV I MODA: Jedva čekamo Bebu Lončar

Pop kultura -

Nina Janković raduje se premijeri jer će tom prilikom upoznati veliku glumicu, koju je proslavila uloga Sonje Ilić

Junaci kultnog filma „Ljubav i moda“ nastaviće svoj novi život u istoimenoj predstavi koja će premijerno biti izvedena 27. aprila na sceni pozorišta i opere „Madlenijanum“ u Zemunu.

Najteži glumački zadatak ima Nina Janković, kojoj je poverena uloga Sonje Ilić, koja je pre više od pola veka proslavila Bebu Lončar.- Nisam još upoznala Bebu i s nestrpljenjem iščekujem naš susret na premijeri. Na probama je, kao što vidite, divna atmosfera. Krenuli su nam časovi pevanja i plesa. Na sceni će kostimi biti još raskošniji nego na slikanju - priča Nina, koja ističe da joj veliku pomoć u songovima pruža mladi pevač Dušan Šarenac, koji igra njenog najboljeg prijatelja.U mjuziklu su korišćene originalne kompozicije Darka Kraljića i Bojana Adamiča, kao i Dušana Jakšića, Ðorđa Marjanovića, Predraga Ivanovića i Milutina Vandekara. U odnosu na film, u dogovoru s rediteljem Ljubomirom Radičevićem neke scene i odnose između likova je adaptirala Staša Koprivica. Režija je poverena Aleksandru Nikoliću.- Autorski tim, kao i veći deo glumačke podele i plesnog ansambla predstave, pripada onim generacijama koje nisu osetile „dolče vita“ nevini optimizam „Ljubavi i mode“. Teme uz koje smo odrastali su bile građanski rat, ekonomska kriza, inflacija... Ipak, ta velika tama i dalje lebdi nad našim glavama, kao i nad glavama svih koji s nama dele ovo vreme i ovaj prostor. Ono o čemu mi intimno sanjamo jesu „Ljubav i moda“ - lakoća postojanja, paralelan univerzum u kojem bežimo od realnosti - poručio je reditelj.

Dušan ŠarenacPEVAM PESMU VELIKOG ÐUZEMladi pevač Dušan Šarenac, koga je publika upoznala u šou-programu „X faktor“, dobio je priliku da zaigra u ulozi manekena Miše. On će pevati i pesmu „Ljubav i moda“, koju je u filmu interpretirao Ðuza Stojiljković.- Velika mi je čast što sam dobio priliku da izvedem nešto što je legendarni Ðuza pevao. Pesma je kultna i velika je odgovornost sada na meni - kaže Šarenac.

NEKAD I SAD Sonja Ilić Beba Lončar - Nina Janković Direktor Mija Aleksić - Branislav Tomašević Bora Dušan Bulajić - Andrija Daničić Rođak (kombinacija komičnih likova) Miodrag Petrović Čkalja Nebojša Milovanović

M. Cukić - Lj. Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track