(KURIR TV) POČAST VALTERU: Uplakana kuća Bate Živojinovića, prijatelji i kolege uz porodicu
Foto: Marina Lopičić

Kuća žalosti na Vračaru

(KURIR TV) POČAST VALTERU: Uplakana kuća Bate Živojinovića, prijatelji i kolege uz porodicu

Pop kultura -

Velimir Bata Živojinović, doajen srpskog glumišta, preminuo je u 83. godini posle duge bolesti, a za njim žali cela bivša Jugoslavija, prijatelji, kolege... U kuću tuge na Vračaru gde je Bata živeo sa svojom suprugom Lulom drugi dana stižu prijatelji da izraze saučešće.

Radoslav Zelenović, bivši direktor Jugovslovenske diskote, stigao je da izjavi saučešće porodici.

i kolega i prijatelj Radoš Bajić došao je da podeli tugu sa Batinom porodicom.

Boško Đurovski, prijatelj iz detinjstva Batinog sina, došao je da izjavi saučešće.

Glumica Eva Ras rekla je da se Bata bio veliki glumac jer je bio veliki čovek i da se zalagao za sve socijalne slučajeve i da zato nije postao predsednik Srbije.

"Zalagao za sve socijalne slučajeve i zato i nije izabran za predsednik jer onima koji vladaju takav pravedan čovek i ne treba. Od svih glumaca samo smo bili jedini koji smo govorili da to što smo mi glumci nego da smo ljudi kao što smo svi drugi. On nije glumatio, slušao je Šekspira da u svemu mora čovek da bude umeren. Ne može neko biti tako veliki glumac kao on ako nije veliki čovek kao što je on bio", rekla je Eva Ras.

Ispred kuće Bate Živojinovića stigle su glumica Rada Đuričin zajedno sa Vesnom Jugović.

Komemoracija povodom smrti legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića biće održana sutra u velikoj sali beogradskog Doma sindikata u 15.30 časova. Živojinović će biti sahranjen u četvrtak, 26. maja, u 13 časova u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track