LAUŠEVIĆ OTVORIO DUŠU POSLE 16 GODINA: Odlazak iz Beograda mi je najteže pao!
Foto: Dragana Udovičić

Odricanje od domovine

LAUŠEVIĆ OTVORIO DUŠU POSLE 16 GODINA: Odlazak iz Beograda mi je najteže pao!

Pop kultura -
Možda mi je odricanje od domovine bilo najteže, taj odlazak iz Beograda 1999. Ali, i na to sam bio spreman jer sam nekoliko puta u životu počinjao ispočetka, rekao je Laušević

Glumac i pisac Žarko Laušević nakon godina života u inostranstvu i 16 godina medijske ćutnje konačno je dao intervju i naveo da mu je odricanje od domovine bilo najteže.

Laušević je inače ovih dana u fokusu javnosti zbog uloge u filmu "Smrdljiva bajka“ i uloge u žiriju ovogodišnjeg Bitefa.

"Možda mi je odricanje od domovine bilo najteže, taj odlazak iz Beograda 1999. Ali, i na to sam bio spreman jer sam nekoliko puta u životu počinjao ispočetka“, rekao je Laušević.

"Počeo sam novi život kada sam 1978. došao u Beograd na studije, završio fakultet, počeo novi život. Onda se desila ta tragedija, posle izlaska iz zatvora sam opet bio na početku, posle bombardovanja sam otišao u Njujork i – opet početak. Taj odlazak je bio najbolniji“, ispričao je glumac za najnoviji broj NIN-a.

Na pitanje ko je danas Žarko Laušević, on kaže da je komplikovana osoba i da je sam u potrazi za tim odgovorom dugi niz godina.

"Mislim da zato i pišem, da se oduvek i pisalo iz te potrebe. Ponekad pomislim da sam na tragu, ali me već naredni sopstveni postupak demantuje“, dodao je Laušević.

U nastavku pogledajte trejler za novi Lauševićev film.

http://www.youtube.com/watch?v=jxdjBwTvxMk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track