MALO SE ZANELA: Učiteljica u Češkoj deci puštala 50 nijansi sive
Foto: Printscreen

Edukativno

MALO SE ZANELA: Učiteljica u Češkoj deci puštala 50 nijansi sive

Pop kultura -
Jedna učiteljica engleskog jezika se odlučila da tokom nastave pusti erotski film

Učiteljica u jednoj osnovnoj školi u Hradecu Kralove na istoku Češke u želji da časovi engleskog jezika budu zanimljiviji pustila je deci film "50 nijansi sive" i momentalno dobila otkaz.

Đaci završnog, devetog razreda osnovne škole u okviru nastave gledali su odabrane inserte tog svetskog blokbastera u originalu, ali direktor škole nije pokazao razumevanje za usavršavanje jezika gledanjem erotskih scena, iako je film u bioskopima dozvoljen i maloletnicima starijim od 15 godina, nastavnicu je otpustio.

"Direktor je rešavao tu stvar i došao do zaključka da za takve ilustracije nema mesta u nastavi i kvalifikovao je postupanje učiteljice kao grubo kršenje radnih obaveza", kazala je portparol gradskih vlasti u Hradecu Kralove Magdalena Vlčkova.

Ako je suditi po anketi u susednoj Poljskoj većina učenika završnih razreda osnovnih škola i đaci srednjih već su knjigu pročitali a u regionu zabranu za taj film sve do punoletstva ima samo Slovačka. Poljski đaci srednjih škola i gimnazija u nacionalnoj anketi koju organizuje mesečnik Biblioteka u školi odabrali su za najinteresantniju knjigu poslednjih godina upravo "Pedeset nijansi - Siva" E. L. Džejmsa, odnosno britanske književnice Erike Leonard.

http://www.youtube.com/watch?v=Fns7oJeQmZ8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track