Već bio na ivici smrti

(KURIR TV) MRAČNA STRANA POP IDOLA: Kako su SEKS i DROGA promenili tok karijere Džordža Majkla

Pop kultura -

Džordž Majkl preminuo je iznenada u 53. godini.

U jednom od svojih najiskrenijih momenata, Džordž Majkl bi priznao da je čak 20 godina proveo saobotirajući samog sebe i svoju sjajnu karijeru!

Pevač je priznao da mu je to "polazilo za rukom" zahvaljujući brojnim skandalima u vezi sa njegovom seksualnom orijentacijom i konzumiranjem narkotika.

- Ali, izgleda da moja karijera teče baš onako kako i treba, kao što plastična patkica pluta po vodi u kadi i to me, na neki način vređa - rekao je jednom Majkl.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Izuzetno talentovan, natprosečno inteligentan i šarmantan, bio je Džordž Majkl čije su poslednje godine života protekle u - haosu.

Majkl, autor pop klasika "Careless Whisper" i "Praying For Time and Faith", priznao je da ga često obuzimaju periodi tuge i auto - destrukcije. U tim periodima pušio bi enormne količine marihuane, čak i do 25 džointa dnevno!

Borio se sa depresijom i to naročito posle smrti ljubavnika Anselmo Felipea koji je preminuo od HIV-a 1993. godine i majke koja je umrla od raka, 1997. godine, piše Dejli mejl.

Koristio je i pilule za spavanje kao i drogu GHB. Godine 2008. uhvaćen je kako na javnom mestu konzumira kokain.

Voleo je da menja partnere i često je imao seksualne odnose sa, njemu nepoznatima, što je počeo da praktikuje još od tinejdžerskog doba.

Prijateljima se poverio kako je za samo sedam godina promenio više od 500 partnera.

Sa Kenijem Gosom je bio u vezi čak 12 godina. I posle raskida su ostali u dobrim odnosima, pa ga je Gos posećivao u bolnici dok je imao tešku upalu pluća.

Te godine je odlučio da se smiri i pokuša da se dovede u red. Vrhunac je bio odlazak u pritvor zbog vožnje pod dejstvom narkotika. Kasnije je govorio kako mu je zatvor pomogao da "napuni baterije".

U jednom od intervjua po izlasku iz zatvora je rekao: "Imao sam osećaj kao da treba da "platim račun". Sve je to karma. Lakše je da prihvatite kaznu, ako zaista i mislite da je zaslužujete. Ja mislim da je jesam zaslužio - rekao je tada pop pevač.

(FOTO) OTIŠAO NA BOŽIĆ: Ovo je poslednja fotografija DŽORDŽA MAJKLA

Poslednji njegov momak, za koga javnost zna, bio je frizer iz Londona Libanac Fadi Favaz. Njih dvojica su poslednji put viđeni zajedno u septembru ove godine. Posle toga Majkl se i sam retko pojavljivao u javnosti.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track