NERVNI SLOM PRED OČIMA JAVNOSTI: Pre 10 godina Britni Spirs OBRIJALA glavu! Danas ponovo zvezda!
Foto: Printscreen

VRATILA SE

NERVNI SLOM PRED OČIMA JAVNOSTI: Pre 10 godina Britni Spirs OBRIJALA glavu! Danas ponovo zvezda!

Pop kultura -

Pre nekoliko dana navršilo se 10 godina otkako je Britni Spirs pred očima javnosti doživela nervni slom i obrijala svoju glavu u frizerskom salonu.

Februara 2007. godine, tada dvadesetpetogodišnja Britni Spirs ušetala je u frizerski salon sa zahtevom da joj vlasnica salona obrije glavu. Sve se to desilo samo jedan dan nakon što se prijavila u centar za rehabilitaciju. Kada je Ester Togonzi to odbila, Spirsova je uzela brijač u ruke i sama se ošišala.

Pevačica se tih dana borila sa zavisnošću, mentalnom bolešću i bila je u sukobu oko starateljstva nad svoja dva sina sa bivšim suprugom Kevinom Federlajnom.

"Jedina emocija koju je pokazala bilo je kada je rekla da će njena mama biti ljuta zbog toga što radi svojoj kosi. Zasuzile su joj oči. Onda je odjednom shvatila šta je uradila sebi", rekla je vlasnica salona.

Kada je napustila salon u kojem je ostavila svoju dugu kosu, Spirsova je krenula put tatu-studija u kojem je uradila tetovaže na kuku i zglobu. Kada ju je tatu-majstor pitao zašto je obrijala glavu, Britni je rekla:

"Ne želim da me niko dira. Umorna sam od toga što svi žele da me dodiruju."

Iako je njena dugogodišnja asistentkinja Felicija Kulota pisala mejlove Britninoj porodici u kojima je navodila da joj je potrebna pomoć, niko nije ništa preduzimao.

"Postoji mnogo toga što možete uraditi kako biste nekome pomogli. Ja nisam mogla da je ubedim da zavoli sebe... Ne mogu da je sačuvam od nje same, niti da je protiv volje odvedem na lečenje", rekla je u jednom intervjuu.

Britni je samo mesec dana pre nervnog sloma pisala da se "mediji jako zabavljaju prenoseći svaki njen korak" i tek je tada postala meta tabloida. Danima su pisali o njenoj kosi, slikali je kako kišobranom napada paparace u kolima, prodavali ostatke njene kose na internetu...

U septembru iste godine pevačica se vratila na scenu i otvorila dodelu MTV video-nagrada svojom novom pesmom "Gimme More" sa novog albuma "Blackout".

Ipak, ni tada nije bila potpuno zdrava budući da je početkom sledeće godine smeštena u psihijatrijsku kliniku, jer je odbila da preda svoje sinove – tada dvogodišnjeg Prestona i četrnaestomesečnog Džejdena Džejmsa, bivšem suprugu.

Uspela je da povrati pravo da viđa svoje sinove, a ubrzo po izlasku iz bolnice snimila je i hit album "Circus" na kojem se našla i pesma "Peace of me" u kojoj je opevala svoje psihičko stanje. Pesma je osvojila tri VMA nagrade.

Britni je nastavila da dokazuje da je i dalje sposobna da pravi pop hitove, posebno albumom iz 2011. godine "Femme Fatale", a onda se i ponovo zaljubila u Džejsona Travika, koji je glumio u njenom spotu "Criminal". Vezu su okončali 2013. godine.

Polako je sve krenulo da ide na olje u životu pop senzacije - našla se i u ulozi sudije u X faktoru, objavila još jedan album "Britney Jean" za koji je rekla da je najličniji do tada, a onda je postala rezident i u Las Vegasu, gde godinama uspešno održava koncerte od kojih je do sada zaradila čak 100 miliona dolara.

Prošle godine pevačica je objavila svoj deveti album "Glory", za koji se navodi da je njen najbolji album u prethodnih deset godina.

foto Profimedia
foto Profimedia

Danas tridestpetogodišnjakinja nastavlja da nastupa u Vegasu, a slobodno vreme provodi sa svojim sinovima, koji imaju 11 i 10 godina. Trenutno je u vezi sa ličnim trenerom Semom Asgarijem, kojeg je takođe upoznala na snimanju hita "Slumber Party".

(superzena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track