NIKO KAO ROBIN: Bio je pilot, Petar Pan, dadilja
Foto: AP

Predsednik SAD izjavio saučešće porodici Vilijams

NIKO KAO ROBIN: Bio je pilot, Petar Pan, dadilja

Pop kultura -
Ušao je u naše živote kao vanzemaljac, ali je svakog čoveka znao da takne u dušu. Znao je da nas nasmeje, znao je da nas rasplače, oglasio se Obama povodom smrti slavnog glumca
1 / 3 Foto: Rojters

LOS ANĐELES - Robin Vilijams noćas je pronađen mrtav u svojoj kući u Tiburonu u Kaliforniji, a policija sumnja da je počinio samoubistvo.

Povodom njegove smrti oglasile su se brojne poznate i slavne ličnosti, a među njima se našao i predsednik SAD Barak Obama koji je, izjavivši saučešće porodici Vilijams, napisao: "Robin Vilijams bio je pilot, lekar, duh, dadilja, predsednik, profesor, Petar Pan, i sve između toga. Ali niko nije bio kao on. Ušao je u naše živote kao vanzemaljac, ali je svakog čoveka znao da takne u dušu. Znao je da nas nasmeje, znao je da nas rasplače. Svoj nemerljivi talent davao je slobodno i velikodušno onima kojima je to bilo najpotrebnije..."

Vilijams je kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih prošlog veka imao problema s kokainom, a u avgustu 2006. prijavio se na lečenje jer je postao alkoholičar.

Tokom karijere triput je nominovan za najboljeg glumca (Dobro jutro, Vijetname, Društvo mrtvih pesnika, Kralj ribara), ali Oskara je osvojio za sporednu ulogu u filmu Dobri Vil Hanting.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track