(VIDEO) NOĆ OSKARA: Čoveku ptici nagrada za najbolji film, režiju i scenario
Foto: Reuters

87. dodela nagrada Američke filmske akademije

(VIDEO) NOĆ OSKARA: Čoveku ptici nagrada za najbolji film, režiju i scenario

Pop kultura -
Edi Redmejn nagrađen je za glavnu ulogu u filmu "Teorija svega", a Džulijen Mur Oskara za ulogu perofesorke koja pati od Alćajmera u ostvarenju "I dalje Alis"

LOS ANĐELES - Veliki pobednik ovogodišnje 87. dodele nagrada Američke filmske akademije je film "Čovek ptica" koji je noćas pokupio Oskara za najbolji film, režiju (Alehandro Injaritu) i najbolji originalni scenario.

U glumačkim kategorijama Edi Redmejn dobio je nagradu Američke filmske akademije za glavnu ulogu u filmu "Teorija svega" dok je Oskar za mušku epizodnu ulogu pripao Dž.K. Simonsu za ulogu profesora muzike u "Ritmu ludila".

Kod dama, Džulijen Mur dobila je, očekivano, Oskara za ulogu perofesorke koja pati od Alchajmera u ostvarenju "I dalje Alis" a Patriša Arket je nagrađena Oskarom za sporednu ulogu u filmu "Odrastanje".Oskara za najbolji adaptirani scenario dobio je Grejam Mur za "Igru kodova" a za najbolji originalni Injaritu, Nikolas Đakovone, Aleksander Dinelaris mlađi i Armando Bo za film "Čovek ptica".Za najbolji strani film proglašeno je poljsko ostvarenje "Ida" a za najbolji animirani "Grad heroja".Najbolji dokumentarni film je "CitizenFour" dok je Oskara za muziku dobio Aleksandre Despla za "Grand Budapest Hotel". Najbolja numera je "Glory" iz filma "Selma".

http://www.youtube.com/watch?v=uytjqjX95fI

Opra je bila veoma uzbuđena zbog lego Oskara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track