NOSIO TUGU U SRCU, A SMEHOM LEČIO DRUGE: Robin je kao komična Majka Tereza!
Foto: Printskrin

Mamio im osmeh na lice

NOSIO TUGU U SRCU, A SMEHOM LEČIO DRUGE: Robin je kao komična Majka Tereza!

Pop kultura -
Robin je redovno posećivao dečje bolnice u kojima se družio sa decom koja su bolovala od teških bolesti

Kao student medicine koji koristi humor da bi pomogao svojim pacijentima, uloga Robina Vilijamsa u filmu "Patch Adams" je dirljiva i nezaboravna.

Njegov smeh kao lek pristup nije se samo ograničio na veliki ekran. Ljubaznost kojom je osvajao prave pacijente i članove njihovih porodica je zaista nezaboravna. "On je kao komična Majka Tereza ​​", rekao je Gari Kravit.

Kravitov nećak je 2001. godine dobio strašnu dijagnozu: Limfom hepatosplentičnih T ćelija. Ovaj agresivni oblik raka je toliko redak da po rečima Nacionalnog instituta za zdravlje "standardni tretman još nije ustanovljen".

Kravitov nećak prihvatio je ovu dijagnozu sa odlučnošću. "Dejvid je rekao da ne želi da samo nestane", rekao je Kravit. On je odlučio da će pomoći u izgradnji nove Ronald Mekdonald kuće u Njujorku pre nego što mu se nešto desi.

Kravit je upoznao Robina Vilijamsa na tom događaju. Tražio mu je autogram i pomoć u prikupljanju sredstava za kuću. Vilijams je učinio to i još mnogo više!

Pozivi koji su napravili razliku

Kada se Buistu stanje pogoršalo, Vilijams je rekao da će ga zvati, a Kravit se setio. "Kada je Dejvid patio i imao najgore muke, Robin ga je zvao da ga oraspoloži. Dejvid je cenio Robinove pozive i to mu je pomoglo da gura napred", rekao je on .

Nakon što je Buist napustio bolnicu "Memorial Sloan - Ketering Cancer Center" u Njujorku, Vilijams ih je pozvao na nastup stendap komedije 2004. godine.

"On ga je zagrlio i proveo bar 20 minuta sa njim. Nije ga bilo briga za bilo koga osim za Davida", rekao je Kravit.

Buist je uspeo da pregura rak i da se izleči i sada ima ženu i decu. "Robin Vilijams dodirnuo je živote ljudi na način tako značajan i divnan da je moguće da nije ni bio svestan koliko je dobro to radio", rekao je Kravit.

Scena iz filma Patch Adams
Scena iz filma Patch Adams

Dan za pamćenje

Mark Kole ima sličnu priču. On je pričao o vremenu kada je Vilijams posetio njegovu ćerku Džesiku ćerku, za koju su lekari rekli da je smrtno bolesna.

"Uspeo je da joj pomogne da se oseća posebnom ceo dan! Bili su samo njih dvoje tu", rekao je Kol. "On je zaista želeo da provede vreme sa Džesikom.

Ta poseta dogodila se 2004. godine kada je njegovoj ćerki Džesiki prognozirano još samo dve nedelje do kraja života.

Pomoću fondacije "Make a wish" ona je tražila da je Vilijams poseti. Devojčica (13) je volela film "Mrs. Doubtfire". Međutim, Džesika je bila previše slaba da bi otišla da poseti glumca, pa je Robin iznajmio privatni avion kako bi došao kod nje.

"To je sigurno koštalo između 30.000 - 40.000 dolara", rekao je Kol. Imajući u vidu njeno zdravstveno stanje, devojčica je u početku imala problem da shvati sa kim razgovara. Međutim, kada je Vilijams počeo sa replikama i imitacijama iz "Doubtfire" filma, Džesika se povratila .

Kol je rekao da je glumac proveo ceo dan pričajući joj viceve​​ i igrajući karte sa Džesikom. "Nisam mogao da verujem", rekao je on.

"Osećao sam vrlo privilegovan što je došao da provede dan sa njom. To je najdirljivija stvar koju sam video u svom životu", rekao je otac devojčice.

Džesika je preminula oko dve nedelje kasnije.

Kol je rekao da je plakao pola sata kada je čuo da je Robin preminuo. "Ne upoznaju se svaki dan tako dobri ljudi", rekao je Kol.

Glumac je preminuo u ponedeljak u svojoj 63. godini. Ovo je veliki šok ne samo za njegove fanove, već i za pacijente kojima je doneo osmeh.

Bio je dugogodišnji pobornik istraživanja dečje bolnice Sent Džud i pojavljivao se u više kampanja za bolnicu.

"Gospodin Vilijams je velikodušno posvetio svoje vreme da se podigne svest i sredstva za Sent Džud i za naše pacijente koji se bore protiv raka od detinjstva", rekli su iz bolnice u saopštenju.

"Njegov humor doneo je sjajne osmehe i smeh našim pacijentima i njihovim porodicama, a njegova velikodušnost duboko dirnula srca svih koji su ga poznavali", kaže se u saopštenju.

http://www.youtube.com/watch?v=lZqGA1ldvYE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track