OVAKO JE MADŽGALJ GOVORIO ZA KURIR: Glumci danas jedva krpe kraj s krajem!
Foto: Dragan Kadić

Prerano otišao

OVAKO JE MADŽGALJ GOVORIO ZA KURIR: Glumci danas jedva krpe kraj s krajem!

Pop kultura -
Glumac Marinko Madžgalj (38) preminuo je danas nakon duge i teške bolesti.

Marinko je bio jedan od glumaca koji je pretežno igrao u teatru, a dajemo vam jedan od intervjua koji je dao za Kurir pre tačno godinu dana.

Dobio je odlične kritike za ulogu mecene Petra Radovanovića u komadu „Male tajne“, u kojem je s Predragom Ejdusom bio jedan od iskusnijih članova ekipe.

"Moj lik je čovek koji je stvarno postojao i sama ta činjenica dovoljno je inspirativna za mene kao glumca. Reč o vrlo imućnom čoveku koji je pre Drugog svetskog rada osnovao pozorišnu trupu. On je svoj novac uložio u pozorište, a danas se niko ne bi odvažio na takav potez.

Koliko se razlikuje život glumaca nekad i danas?- Danas su glumci ograničeni time kako da prežive mesec dana, plate struju i druge račune. U prošlosti se lakše živelo. Glavna razlika je u tome što nama ostaje malo vremena da se bavimo svojim poslom. Pretvorili smo se u potrošačko društvo.

Kako vi preživljavate?- Igram mnogo i van matične kuće. Nekoliko predstava je urađeno u privatnoj produkciji. Imamo mnogo gostovanja po regionu. Ne brojim više. Srećan sam što mogu da radim.

Atelje 212 posle mnogo godina vraća se na Sterijino pozorje.- Veoma me raduje što će se drama „Kazimir i Karolina“ igrati u Novom Sadu, kao i na festivalu u Rijeci. Vrlo smo motivisani da se pokažemo u što boljem svetlu.

Očekujete li nagradu kao dokaz svog rada?- Sterijina nagrada je samo trenutna stvar. Ne mislim da je bilo koje priznanje obeležje jednog glumca ili njegove dotadašnje karijere. Posle takvih stvari treba samo ići dalje.

Nemamo više priliku da vas gledamo s bivšom suprugom Dubravkom Mijatović. Zašto se predstava „Doručak kod Tifanija“ više ne igra?- Skinuta je s repertoara jer nije donosila prihode s blagajne. U podeli ima mnogo glumaca i razlozi su samo ekonomske prirode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track