PORODICA SLAVNOG PEVAČA NEUTEŠNA: Džordž Majkl je umro mirno
Foto: Profimedia

Poslednji Božić

PORODICA SLAVNOG PEVAČA NEUTEŠNA: Džordž Majkl je umro mirno

Pop kultura -

Porodica engleskog pevača i kompozitoar Džordž Majkla saopštila je danas da je on "umro mirno" u svom domu u Goringu.

"Sa velikom tugom možemo samo da potvrdimo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj Džordž preminuo mirno, tokom Božićnih praznika", navela je porodica u saopštenju i zamolila da se ispoštuje privatnost u "ovom teškom vremenu prepunom emocija", prenosi BBC.

Porodica je preko agenta Džordža Majkla saopštila da dalje neće davati nikakve izjave. Policija je saopštila da smrt popularnog pevača tretira kao neočekivanu, ali da nisu uočili ni jednu sumnivu okolnost. Nekadašnji kolega u duetu Wham Andi Rigli kazoa je da ga je "slomio gubitak voljenog prijatelja".

(VIDEO) TVOJA MUZIKA ĆE ŽIVETI ZAUVEK: 10 pesama Džordža Majkla koje smo OBOŽAVALI

"Ja, njegovi voljeni, prijatelji, svetska muzika, ceo svet zauvek ćemo ga voleti", napisao je on na svom Tviter proifilu.

Muzičar Elton Džon objavio je na svom Instagram profilu fotografiju sa Džordž Majklom uz poruku da je šokiran. "Veoma sam šokiran. Izgubio sam voljenog prijatelja, najljubazniju, najvelikodušniju dušu i briljantnog umetnika.

Moje srce je uz njegovu porodicu i sve obožavaoce", napisao je Elton Džon. Džordž Majkl umro je u 53 godini u svom domu. Karijeru je započeo u grupi "Wham", a nakon toga, nastavio je uspešnu solo karijeru.

Jedan od najčuvenijih hitova grupe "Wham" je bio "Wake me up before you go-go", a njegove solo karijere "Freedom", "Careleš whisper".

Spot za pesmu "Freedom" bio je svojevrsni bum u video-produkciji tog doba, jer je u njemu bile angažovano pet tadašnjih najplaćenijih svetskih top modela - Sindi Kraford, Linda Evanđelista...

Džord Majkl je grčkog porekla i pravo ime mu je Jorgos Kirijakos Panajotu, a rođen je 25. juna 1963. u Londonu.Policija je navela da nema sumnjivih okolnosti njegove smrti.

Tokom karijere koja je trajala skoro četiri decenije, prodato je više od 100 miliona albuma. Osim zbog muzike, novinske stupce punio je i zbog svog seksualnog opredeljenja i korišćenja droge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track