PREMIJERA: Rambo Amadeus biće zvezda komične opere
Foto: Vlada Sporčić

Delo Isidore Žebeljan postavlja se i u Srbiji

PREMIJERA: Rambo Amadeus biće zvezda komične opere

Pop kultura -

Muzičar će tumačiti lik proroka, a predstava u režiji Borisa Liješevića biće izvedena sredinom jula na Paliću

Komična opera „Dve glave i devojka“ sredinom jula biće izvedena na Paliću.Nakon svetske premijere pre nekoliko godina u Sijeni, delo Isidore Žebeljan postaviće prvi put u Srbiji s ansamblom Narodnog pozorišta iz Subotice i domaćim pevačima mladi reditelj Boris Liješević. Posebna atrakcija ovog muzičko-scenskog komada jeste to što će u njemu glumiti i Rambo Amadeus. Muzičar igra gluvonemog proroka.- Ulogu sam shvatio kao priliku da se sa ironičnim odmakom pre svega osvrnem na svoj posao i sebe, a onda i na sve ostale koji svoju proročku ulogu shvataju ozbiljno - objasnio je Rambo.

Najmlađi akademik... Isidora Žebeljan
Najmlađi akademik... Isidora Žebeljan

Ova jednočinka bazirana na indijskoj legendi ni po čemu nije tradicionalna - ona govori o ljubavnom trouglu u kojem se, zahvaljujući moćima boginje Kali, čak razmenjuju glava i telo. Libreto je napisao oboista i pisac Borislav Čičovački, a već je izvođena i u Srbiji u okviru 45. Bemusa. Arije su napisane na srpskom jeziku, što je retkost u operi. Uzbudljivo i moderno izvođenje, uz dozu duhovitosti, fantastike i smeha, izazvalo je oduševljenje publike širom sveta, a nakon Subotice „Dve glave i devojka“ biće tokom leta izvođene u Budvi, Herceg Novom i na Brionima.

Promocija klasikeDOBRA I ĐURIČKO PEVALI ARIJEIsidora Žebeljan nastavlja promociju klasične muzike u Galeriji SANU, a u petak je održan koncert „Muzički razgovori“. Gosti u publici i na sceni bili su Anica Dobra i Nikola Đuričko, koji je pevao pesme akademika Dušana Radića kao bariton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track