REHABILITACIJA: Bata Živojinović ide na lečenje u Vrnjačku Banju!
Foto: Nemanja Pančić

Glumac se oporavlja

REHABILITACIJA: Bata Živojinović ide na lečenje u Vrnjačku Banju!

Pop kultura -

Živojinović u bolnici počeo s fizikalnom terapijom kako bi se izbeglo atrofiranje mišića, a uskoro će s Lulom otputovati u poznato lečilište

Velimir Bata Živojinović (82), koji je pre dva dana iz KBC Dedinje prebačen u bolnicu „Sveti Sava“, oporavak će nastavi u Vrnjačkoj Banji.Pošto je velikanu srpskog glumišta zarasla rana od amputacije jednog dela leve noge počeo je s fizikalnom terapijom, koju će imati svakog dana, a lekari su predložili da uskoro ode u poznato lečilište.

- Za Batin oporavak angažovani su vrhunski specijalisti. Da bi se izbeglo atrofiranje mišića od dugog ležanja u krevetu, Živojinović je prinuđen da polako ustaje i počne da se pomera. Fizikalna terapija ima važnu ulogu u celoj priči i sastavni je deo njegovog postepenog oporavka. Nakon dužeg mirovanja zbog posledica moždanog udara ovo će mu i te kako pomoći. Polako je počeo i govor da mu se vraća, pa ume da kaže poneku reč, uglavnom šta ga boli. Inače, sluša sve što mu lekari kažu, dok Luli traži cigaretu, ali mu ona ne dozvoljava da zapali - priča naš izvor.

Živojinović će u bolnici „Sveti Sava“ boraviti najduže desetak dana, a potom će biti prebačen u Vrnjačku Banju na rehabilitaciju.- Bata je prvo trebalo da ide u Selters banju, gde je bio i pre tri godine, ali su se ipak odlučili za Vrnjačku Banju. On će u hotelu imati zaseban apartman, a uz njega će sve vreme biti supruga Lula. Lekari će takođe biti 24 sata oko glumca - rekao je naš izvor.

StručnjakNA TERAPIJI KOD GIDRINOG FIZIJATRAO oporavku Bate Živojinovića brigu vodi fizijatar koji je lečio i pokojnog Gidru Bojanića. S obzirom na to da je Živojinović još pre nekoliko godina ukazao poverenje ovom medicinskom stručnjaku, on i članovi njegove porodice ne žele da ga menjaju, pa je nastavio da radi na poboljšanju Batinog stanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track